Slovenija
117 ogledov

Tom je prodal večino delnic

Z izplačilom plač so zamujali tudi v Javorju, ki ga vodi Bruno Komac. (Foto: Ver Žurnal24 main
Javor. Bruno Gričar prek Preseka spet do glasovalnih pravic? Prodaja zaostaja za načrti.

Bruno Gričar, predsednik nadzornega sveta Javorja ter večinski lastnik in predsednik uprave tovarne pohištva Tom, si je prek svoje družbe Presek, ki je v stoodstotni lasti družbe Tom, zagotovil 9,7-odstotni delež v Javorju. To je storil tako, da je Javorjeve delnice Preseku prodal kar Tom.

Spomnimo, Tom in Abama Saše Remca sta bila največja posamična lastnika Javorja, a jima je zaradi usklajenega delovanja pri nakupu Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) odvzela glasovalne pravice. Medtem ko Abama ohranja 26-odstotni delež, je Tom skoraj vse delnice prodal drugim delničarjem, tudi Preseku. Na ATVP zaradi zaupnosti informacij v zvezi s postopki nadzora spremembe niso komentirali. Sicer pa je tako kot v prezadolženem Tomu, ki ga pretresa stavka zaposlenih, resno tudi stanje v Javorju.

Od januarja do septembra je imela skupina 28 milijonov evrov oziroma za skoraj petino manj prihodkov od prodaje kot lani in je poslovala 
z izgubo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.