Slovenija
998 ogledov

Tošiću odvzeli del premoženja

Dragan Tošić Anže Petkovšek
Odvzeli večino nepremičnin ter 1,3 milijona evrov na dveh bančnih računih.

Kot poroča Delo, je sodišče odredilo odvzem dela nepremičnin in denarja na bančnih računih, ne pa tudi dobrih štirih milijonov evrov, ki naj bi jih Tošič nekoč imel, a medtem že porabil. Tošićevim je sodišče odvzelo večino nepremičnin, ter 1,3 milijona evrov na dveh bančnih računih.

Specializirano državno tožilstvo (SDT) je prepričano, da premoženje izvira iz nezakonitih poslov Tošiča in soobtoženih, zoper katere je sodišče glavno obravnavo v pravdnem postopku sklenilo že julija letos, danes pa so stranke prejele pisno sodbo, piše spletna stran Dela.

Poleg Tošića, o katerem je tožilstvo prepričano, da je vodja slovenskega dela mednarodne združbe, ki se ukvarja s trgovino z mamili, so se v tožbi, ki jo je SDT vložil v skladu z zakonom o odvzemu premoženja nezakonitega izvora, znašli še njegova žena in družba Fundator ter eden od Tošićevih znancev.

balkanski bojevnik Dragan Tošić Slovenija Tošić: Naredili ste me za prvi obraz slovenskega organiziranega kriminala

Glede na nedavno odločbo ustavnega sodišča je sodišče zavrnilo zahtevek tožilstva za odvzem preostalih 39 odstotkov vrednosti družinske hiše v Bizoviku, v celoti pa zahtevek za odvzem 4,6 milijona evrov, ki jih je Tošić po prepričanju tožilstva imel. Okrožno sodišče je tako tokrat sprejelo drugačno odločitev kot v nekaterih prejšnjih sodbah.

Večji del zahtevanega že porabil

Kot še dodaja Delo, je država tako v Tošićevem primeru uspela z vrnitvijo le petine po njenem mnenju nezakonito pridobljenega premoženja, saj se večji del tožbenega zahtevka nanaša ravno na denar, ki ga je toženi menda imel, a porabil.

Tošićev pooblaščenec Gašper Dernovšek zaradi obširnosti sodbe danes še ni želel komentirati, je pa dejal, da je odločitev o zavrnitvi tožbenega zahtevka v delu, ki se nanaša na plačilo denarnega zneska, v skladu z njihovimi pričakovanji. Glede dela, kjer je bilo tožilstvo uspešno, pa bo sodbo dobro preučil in se bo v tem delu pritožil na višje sodišče, je še dodal.

balkanski bojevnik Balkanski bojevnik Slovenija Balkanski bojevnik: Slovenci naj bi skrbeli za logistiko

Sicer pa bo kmalu znan tudi razplet ponovljenega sojenja, ki zoper Tošića in soobtožene poteka na kazenskem oddelku ljubljanskega sodišča zaradi očitkov vpletenosti v mednarodno trgovino s kokainom v t. i. zadevi Balkanski bojevnik. Na prvem sojenju leta 2012 je bil namreč oproščen.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 14:35 04.oktober 2017.

    Tošiću odvzeli del premoženja...............pajade ! POTEM PA SVIZEC ...............znana zgodba iz krivosodja .

  • ode 08:32 04.oktober 2017.

    Odvzeli so mu le DEL nezakonito pridobljenega premoženja. Ostalo bo lahko obdržal. Še verjetneje pa bo vse dobil nazaj, z obrestmi. To je možno samo v bananarepubliki Sloveniji. Drugje bi mu za kazen pobrali še zakonito pridobljeno premoženje.