Slovenija
11713 ogledov

Tragičen ponedeljek na naših cestah: Dva človeka sta umrla

prometna nesreča kombija z migranti na Bavarskem Profimedia
V ponedeljek se je ob 15.30 na regionalni cesti med avtocestnim priključkom Unec in Planino zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 66-letna sopotnica motornega kolesa.

Še ena prometna nesreča se je zgodila ob 19.20 v naselju Podvinci v Občini Ptuj, v kateri je umrl 61-letni kolesar, so sporočili z Generalne policijske uprave.

V prvi prometni nesreči s smrtnim izidom je 69-letni voznik motornega kolesa vozil iz smeri avtocestnega priključka Unec proti Planini. V ostrem nepreglednem ovinku sta s 66-letno sopotnico padla na vozišče in drsela na nasprotno smerno vozišče, kjer sta trčila v nasproti vozeče tovorno vozilo in ostala ukleščena pod vozilom. 66-letna sopotnica je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla, 69-letni voznik pa se je hudo poškodoval in so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je ostal na zdravljenju.

V prometni nesreči v naselju Podvinci pa je enainšestdesetletni kolesar vozil po kolesarski stezi iz Pacinja proti Ptuju. V naselju Podvinci je s kolesom padel na levi bok in obležal na tleh. Na kraju nesreče je umrl. Policisti Postaje prometne policije Maribor okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 145 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, 12 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 73 kršitev javnega reda in miru ter 110 kaznivih dejanj.

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:02 30.julij 2024.

    To je pa tako ko penzionisti mislijo da so še mladi

  • Avatar Leon
    Leon 07:42 30.julij 2024.

    Ob vsesplošni evforiji s kolesi in skiroji je število žrtev zanemarljivo . Tako razumem delo policije in redarje ,ki ne opravljajo nadzora nad vožnjo v mestu . V LJ in MB kjer se je število koles v zadnjih letih povečalo ...prikaži večalo 100% z uvedbo izposoje koles se je povečalo število nesreč katerega števila nihče ne preverja.