Slovenija
47 ogledov

Trčila ribiški čoln in tovorna ladja

Ribič Cristian Pugliese je rešil življenje ribiča Massima Fičurja. (Foto: Barbar
1/6
Žurnal24 main
V Tržaškem zalivu v občini Koper sta včeraj trčila tovorna ladja in ribiški čoln. Pri tem se je poškodoval ribič. Razlog za trčenje gosta megla.

Včeraj so na upravi za pomorstvo nekaj minut pred 17. uro dobili obvestilo enega od ribičev, da je naletel na razbitine plovila, eden od kolegov pa da je slišal tudi klice na pomoč.

Aktivirali so se policisti in tudi čoln uprave za pomorstvo. Ugotovili so, da je prišlo do trčenja s plovilom koprskega ribiča Massima Fičurja, ki so ga kolegi po tem, ko je tri ure s svojim psičkom v morju čakal na rešitev, le našli in potegnili iz mrzlega morja, odpeljali na izolski pomol, od tam pa ga je reševalno vozilo odpeljalo v bolnišnico.

"Prišlo je do trčenja s turško tovorno ladjo Cuneyt Solakoglu, ki redno vozi v tržaško pristaniške. Ribiški čoln Palamida, dolg približno deset metrov, je razbilo, poklicni koprski ribič pa se je oprijel ostankov svojega plovila in čakal na pomoč," nam je povedal Davorin Fantulin z uprave za pomorstvo.

Fotografije tovorne ladje si oglejte v GALERIJI.

"Ribič je imel srečo, da je ostal živ, da ga ni potegnilo pod vodo. To je sicer prva takšna nesreča pri nas, ne glede na naprave in zvočne signale, ki jih morajo uporabljati v tako gosti megli, kot je bila včeraj, pa za zdaj skupaj s tržaškimi kolegi ocenjujemo, da nesreči ni botroval človeški faktor oziroma napaka, pač pa je bilo krivo vreme," pa ocenjuje pomorski inšpektor Ivo Maraspin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.