Slovenija
11 ogledov

Trenirke ugašale stran sds.si

SDS spletna stran Žurnal24 main
Spletna stran SDS. V nedeljo popoldne in zvečer je delovala z velikimi težavami, a v stranki zanikajo, da bi bila napadena.

"Nekdo je omenjal, da naj bi šlo za DDoS napad," je v nedeljo zvečer tvitnil vidni član SDS Žiga Turk na opombe prek socialnega omrežja, da je nemogoče dostopati do strani druge najmočnejše stranke v državi. Spletna stran, ki je pred tem objavila sporni zapis skrivnostnega Tomaža Majerja o volivcih Zorana Jankovića, je imela veliko težav z delovanjem, saj je bila dosegljiva le občasno.

A v stranki so danes za Žurnal24 zanikali, da bi bili žrtev tako imenovanih zombijev, oziroma organiziranega napada ugrabljenih računalnikov DDoS (denial of service). "DDoS napada ni bilo. Zabeležili smo zgolj povečan obisk spletne strani," so nam odvrnili.

Dvakrat presežen rekord

Podatki spletne strani alexa.com potrjujejo, da je SDS v nedeljo doživel še neviden obisk. Ta je bil v nedeljo denimo več kot dvakrat večji kot na dotlej rekordno volivno nedeljo 5. decembra in daleč največji od začetka leta 2010, do koder sežejo podatki analitične strani.

Komentarjev 3
  • fowler 20:30 13.december 2011.

    morda za vselej...

  • jureh 16:15 13.december 2011.

    Časniki si nekak morajo dvigovati naklado in število klikov. Nekak je potrebno zaslužiti denar za lastnika, da bo lažje odplačeval kredite za svojo novo petico ali kaj podobnega. :)

  • lovra 14:46 13.december 2011.

    A ni že dost tegale Janšata ta teden,morda tudi tole leto¨