Slovenija
14247 ogledov

Trgovine v nedeljo zapirajo vrata

Nakupovalni voziček
Pozor, da ne boste v nedeljo ostali pred zaprtimi vrati.

V nedeljo so binkošti, praznik s katerim rimokatoliška cerkev sklene velikonočni čas. Binkošti so 50 dni po veliki noči. Po binkoštih se v Cerkvi nadaljuje liturgični čas med letom, ki traja do konca cerkvenega leta oziroma do začetka adventnega časa.

Za ta praznik, ki je uradno dela prost dan v Sloveniji, bodo številne trgovine vrata zaprle; v Mercatorju so nam potrdili, da bodo vse njihove trgovine zaprte, tudi Sparove in Intersparove, Lidlove in Hoferjeve trgovine v nedeljo ne bodo obratovale. Zaprte bodo tudi Tuševe in Leclercove prodajalne.

Poleg binkoštev so dela prosti dnevi (in ne prazniki) velikonočna nedelja in velikonočni ponedeljek, 15. avgust - Marijino vnebovzetje, 31. oktober - dan reformacije in 25. december - božič.

Imamo pa tudi državne praznike, ki niso dela prosti dnevi. To so dan Primoža Trubarja (8. junij), združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom (17. avgust), vrnitev Primorske k matični domovini (15. septemer), dan suverenosti (25. oktober) in dan Rudolfa Maistra (23. november).

Nakupovalno središče Aleja v Šiški Podrobnosti Slovenija Novo nakupovalno središče v Šiški se bo imenovalo Aleja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Alex Kodek 16:58 07.junij 2019.

    praznik pedofilov

  • fiston 16:06 07.junij 2019.

    No ja v tem času odkar imajo to sem bil enkrat v nedeljo, pa za čudo sem takrat kupil računalnik, ker mi je stari crknil. Drugače pa tudi v soboto enkrat ali dvakrat samo. No tudi drugače grem v trgovino ...prikaži več 2 krat na teden, pa še to v glavnem zaradi kruha, drugače bi lahko še redkeje.

  • Polhar 15:08 07.junij 2019.

    Bogi reveži, kam seojo dali vsi tisti, ki hodijo pohajkovat po trgovskih centrih.