Slovenija
20 ogledov

Turk: Več otrok v razrede

Učiteljica iStock
Minister. Združil bo šolske okoliše in tako prerazporejal otroke.

Varčevanje. Minister za izobraževanje Žiga Turk bo normativ, koliko otrok je lahko v posameznem razredu, zvišal z zdajšnjih 28 na 29. Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture je na nogah; začel je priprave na splošno stavko.

Spreminjanje šolskih mrež

Turk je napovedal tudi, da bo širil šolske okoliše. V osnovnih šolah je zdaj v razredih povprečno po 16 učencev, v srednjih šolah pa po 14 učencev. Znotraj enotnih okolišev naj bi šole prerazporedile oddelke tako, da ne bi presegali normativa v številu učencev. Noben oddelek po novem ne sme imeti manj kot 24 učencev. Šole, ki imajo manj kot devet oddelkov, se bodo prekvalificirale v podružnične, razen če so edine v občini. Turk je priznal, da je prvotno ocenjena številka, koliko učiteljev bo odpuščenih, štirimestna. Rešitev naj bi za nekatere poiskali v začasnih zaposlitvah prek evropskih projektov.

Komentarjev 1
  • juventus1897 10:55 02.april 2012.

    ...bemti demokracijo!! Danes se vsi v šolah bunijo koliko dela imajo...Nas je bilo v razredu tudi 33, pa smo vseeno končali šolo. Osnovno, srednjo in še kakšno. Vsi srečni in veseli, učitelji-takratne tovarišice in tovariši- pa zadovoljni in ponosni da ...prikaži več gre mladina naprej.Danes pa vsi na nogah, ko hočejo povišat iz 28 na 29 učencev! A zaradi enega učenca več, bodo pa učitelji utrpeli trajne duševne posledice, ali kaj? ...BEMTI SINDIKATE!!!!!