Slovenija
1 ogledov

Uslužbenec Kresalove vozil 220 km/h

Žurnal24 main
Uslužbenec ministrstva za notranje zadeve (MNZ) je na gorenjski avtocesti vozil s hitrostjo 220 kilometrov na uro. V prekršku je bil tudi policist, ki je vozil pred njim.

Kot je razvidno iz posnetka, ki so ga pridobili na Pop TV, je v torek zvečer uslužbenec MNZ z vozilom od Brnika proti Ljubljani vozil s hitrostjo 220 km/h, kljub omejitvi 130 kilometrov na uro. Pred njim pa je vozil audi policije, ki se je vračal z Brnika.   

Za omenjeno televizijo so na MNZ pojasnili, da so vozilo uporabili za varovanje tuje delegacije, na poti iz Gorenjske proti Ljubljani pa je policist vozil v rednem prometu, ki ga določajo veljavni prometni predpisi.

Vozilo pri tem ni imelo prižganih rdečih luči, kar pomeni, da ni bilo na nujni vožnji in da mu tako ni pripadal poseben status, kot določa zakon.

Iz policije so sporočili, da sta v prekršku obe vozili in da bodo posnetek preučili. Prav tako, kot je poročala policija, bodo izvedli vse potrebne ukrepe v smeri ugotavljanja in dokazovanja morebitnega prekrška.

Spomnimo, da je aprila lani s 166 kilometrov na uro drvel audi ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal. Vozilo je bilo takrat na zasebni vožnji, voznik Kresalove pa je moral plačati visoko kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.