Slovenija
27 ogledov

Utonil osemletni deček

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
V Termah Čatež je utonil osemletni otrok, ki ni bil slovenski državljan. Podrobnosti nesreče bodo znane v naslednjih dneh.

"Potrdim lahko, da smo bili ob 13.47 seznanjeni s tragičnim dogodkom v Termah Čatež. Na kraj nesreče so takoj odšli kriminalisti, okrožni državni tožilec in preiskovalni sodnik, ki ugotavljajo okoliščine nesreče," je za zurnal24.si povedala Alenka Drenik s Policijske postaje Novo mesto.

Za več podatkov o tragični nesreči smo poklicali tudi v Terme Čatež. Predstavnica za odnose z javnostmi Nevenka Petan nam je povedala, da je utonil osemletni deček, ki pa ni bil slovenski državljan. "Res smo bili priča tragičnemu dogodku, in sicer utopitvi osemletnika v bazenu v hotelu Terme Čatež. Dečka smo takoj začeli oživljati, z oživljanjem so nadaljevali tudi v Splošni bolnišnici Brežice, vendar neuspešno. Takoj smo sprožili ustrezen postopek in tudi obvestili pristojne, ki zadevo preiskujejo naprej."

Ali je bil otrok na bazenu v spremstvu staršev, Petanova ni želela komentirati, saj preiskava še vedno poteka. Po neuradnih podatkih gre za ruskega dečka, ki je bil v Čatežu s svojim očetom, ta pa naj ne bi bil z njim v bazenu. V Čatežu je menda te dni na rehabilitaciji okoli 200 ruskih otrok, vendar naj deček po prvih informacijah ne bi pripotoval v omenjeni skupini.

Podrobnosti nesreče bodo znane v naslednjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.