Slovenija
16 ogledov

V CPL stavkajo

CPL je za 7,4 milijona evrov kupilo zemljišče v trgovskem središču na Rudniku.To Žurnal24 main
320 zaposlenih v Cestnem podjetju Ljubljana stavka. Še vedno niso dobili zadnjih dveh plač, vodstvo jim je plačilo obljubilo za sredo.

"Zaposleni še vedno tudi niso dobili zadnjih dveh plač," je v petek pojasnil predsednik stavkovnega odbora CPL Janko Skvarča. Če do 16. novembra izplačil ne bo, bodo dva dni kasneje vložili predlog za stečaj podjetja.

Zaposleni sicer že dobivajo pozive zavarovalnic k poravnavi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za zadnje tri mesece, sicer bodo izgubili to zavarovanje, saj jim delodajalec tega ni plačeval.

Da bodo plače nakazane v sredo, so se dogovorili na današnjem sestanku z vodstvom podjetja, je povedal Skvarča. Stavko, s katero so začeli danes, bodo nadaljevali tudi v torek, je napovedal sindikalist, ki osebno verjame, da jim bo podjetje tokrat plače izplačalo.

Pogajanja s Patero

Trije družbeniki podjetja CPL Naložbe, ki imajo v lasti skupaj 49,5 odstotka delnic, so se prejšnji teden dogovorili o prodaji svojih poslovnih deležev podjetju Patera v lasti Ranka Mimovića. Ta bo za njihove deleže v podjetju CPL Naložbe odštel skupaj 3,5 milijona evrov in takoj zatem dokapitaliziral CPL.

Po Skvarčevih pojasnilih pogajanja s Patero potekajo že pol leta. Skvarča v ta dogovor ne verjame več in poudarja, da je zadnji rok 16. november, ko želijo zaposleni izplačilo zadnjih treh plač.

Patera bi po dogovoru tako postala 100-odstotna lastnica sistema CPL in naj bi ga takoj dokapitalizirala v obljubljeni višini 15 milijonov evrov. S tem naj bi bile rešene še zadnje finančne ovire za poslovanje in nadaljnji razvoj tega gradbenega podjetja, so zagotavljali v Pateri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.