Slovenija
27 ogledov

V hiši Dimičeve vendarle Vegrad?

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Vegradovi delavci o tem, da so vendarle obnavljali hišo Simone Dimic, šefinje Pahorjevega kabineta.

"Table so bile Vegradove, samo brez napisa. Točno vem, da so imeli navodila, da nikomur ne govorijo, kdo so in kaj so,“ je za Televizijo Slovenija zatrdil eden izmed delavcev. Dodal je, da so material za obnovo vozili iz gradbišča, kjer so gradili stanovanja v Celovških dvorih, vse pa se je po njegovih zatrditvah dogajalo eno leto in to v strogi tajnosti.

Spomnimo. Finance so razkrile, da sta Simona Dimic in njen življenjski partner Roman Horvat lani pri NLB najela 350 tisoč evrov posojila in kupila hišo v ljubljanskih Murglah. Pri tem je Horvat lani s posojilom kupil še stanovanje za pol milijona evrov in najel 23 metrov dolgo jahto.

Vprašanju, katero gradbeno podjetje je obnavljalo hišo – označilne table namreč ni bilo –, se je Dimičeva spretno izogibala. Tudi v oddaji Pogledi Slovenije je na jasno zastavljeno vprašanje odgovorila, da Vegrad hiše ni obnavljal in na ponovljeno vprašanje to še enkrat zanikala.

Danes so se oglasili nekateri Vegradovi delavci, ki so za TV Slovenija zatrdili, da so hišo obnavljali z lastnimi rokami in z materialom, namenjenim za Celovške dvore.

Simona Dimic je sicer danes spremljala Pahorja na seji državnega zbora. Vprašanjem novinarjev se je izmikala, pozneje pa v sporočilu novinarjem TV Slovenija še enkrat ponovila, da z Vegradom ni sodelovala. Dela naj bi opravljalo neko manjše gradbeno podjetje, ki po njenih besedah želi ostati neimenovano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.