Slovenija
85857 ogledov

V Italiji napovedana velika toča, kakšna je verjetnost tega pri nas

vreme nevihta neurje oblaki dež Profimedia
V naši neposredni bližini se danes lahko razvijejo močna neurja z debelo točo.

Po poročanju vremenskega portala Neurje.si lahko v severni Italiji danes pričakujejo razvoj močnih neurij z debelo točo. "Na srečo tokrat naša dežela ne bo na "udaru", kot recimo lani, ko smo v juniju v Sloveniji beležili močna neurja z vetrolomi. Tudi jutrišnja in nedeljska napoved za naše kraje zaenkrat ostaja izven teh koridorjev z rdečim alarmom," dodajajo.

Za danes je agencija za okolje za naše kraje izdala vremensko opozorilo zaradi velike toplotne obremenitve. Za jugovzhod države je izdano oranžno opozorilo, medtem ko za preostalo državo velja rumeno opozorilo. Slednje sicer velja za območje celotne države tudi v soboto. 

Danes popoldne in zvečer v hribovitem svetu ni izključena kakšna ploha ali nevihta. Zapihal bo zahodni veter. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 30 do 34 °C. 

Kakšno bo vreme konec tedna?

V soboto zjutraj bodo v severnih krajih možne posamezne nevihte. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva, popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne plohe ali nevihte, napovedujejo na agenciji za okolje. Ponekod bo zapihal vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo za odtenek nižje od današnjih, in sicer od 23 do 29 °C. 

V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in nekaj plohami. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem povečini šibka burja. 

Od ponedeljka do vključno srede bomo imeli spremenljivo vreme. Predvsem v popoldanskem času se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Od četrtka dalje bodo plohe in nevihte postopno manj verjetne. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 25 do 30 °C. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Garancija
    Garancija 13:34 21.junij 2024.

    Verjetnost je zelo majhna

  • Ender3 12:56 21.junij 2024.

    Po Nemčiji naj udari, da bo manj nogometne histerije..

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 12:34 21.junij 2024.

    https://meteo.arso.gov.si/