Slovenija
57 ogledov

V Karoserijah vnovič stavka

delavci Daša Purgaj
"Danes ob 6. uri zjutraj smo vnovič začeli stavko v podjetju Karoserije. Ta bo trajala do izpolnitve vseh zahtev," je pojasnil Martin Dular, sekretar sindikata SKEI Podravje.

Okoli sto delavcev se je po tem, ko so 8. julija stavko zamrznili, odločilo, da bodo vnovič ustavili stroje. "Naših zahtev vodstvo ni izpolnilo. Še vedno so delavci brez junijskih plač, neizplačanega prvega dela regresa za leto 2010 ter jubilejne nagrade. Vse to jim je bilo obljubljeno," je pojasnil Dular ter dodal, da lastnik Karoserije, d. o. o., Franc Unuk spet šikanira in izvaja mobing nad zaposlenimi delavci. "Delavcem vsiljuje sporazumne pogodbe, odpovedi pogodbe brez razloga, razne anekse za prenos v novo družbo Karoserist, vse v nasprotju z zakonom o delovnih razmerjih," še pravi sindikalist.

Zmerja jih in grozi
Poleg finančnih težav, ki jih ima podjetje, smo namreč že poročali o neprimernem vedenju lastnika podjetja do delavcev, o čemer smo se lahko na eni izmed preteklih stavk prepričali na lastne oči.

Dular pa je pred časom še povedal: "Unuk je nemogoč! Delavce zmerja s pijanci, lažnivci, kradljivci, jim grozi z odpustitvijo. V tej tovarni se je delavec že obesil, ker ni zmogel psihičnega pritiska."

Komentarjev 2
  • albert 11:57 19.julij 2011.

    Ne vem zakaj mu pustijo,da jih žali! Mene bi samo enkrat pa nikoli več!

  • 1111 11:35 19.julij 2011.

    ..tega Unuka pošteno namlatit, pa mu vse zobke razbit, tako da bo grožnje in žalitve težko izustu...