Slovenija
268 ogledov

V Ljubljani bodo kmalu zaprli zelo obremenjeno križišče, pričakujejo se zastoji

Linhartova cesta, Ljubljana Google Maps
Od ponedeljka do predvidoma 2. septembra bo v sklopu celovite rekonstrukcije Linhartove ceste v Ljubljani poleg že obstoječe popolne zapore te mestne prometnice med križiščema z Vojkovo in Železno cesto ter s Topniško ulico vzpostavljena tudi popolna zapora križišča Linhartove, Vojkove in Železne ceste.

Na Mestni občini Ljubljana vse udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Prenova Linhartove ceste je stekla konec oktobra lani. Dela izvaja družba KPL, temeljita rekonstrukcija prometnice od Dunajske ceste do križišča s Topniško ulico oz. natančneje do stika z Matjaževo ulico bi po pogodbi morala trajati osem mesecev.

A glede na stanje na terenu in najavo občine je jasno, da bodo dela zamujala več kot dva meseca.

Rekonstrukcija preostanka Linhartove ceste, torej do krožišča Žale, bo medtem na vrsto prišla naslednje leto. Občina oz. v njenem imenu občinsko podjetje Voka Snaga je postopek za izbor izvajalca začela prav ta teden. Ponudbe lahko zainteresirani gradbinci oddajo do 12. septembra.

Prenova Linhartove ceste je sicer tudi eden od temeljnih gradnikov prometne ureditve območja Potniškega centra Ljubljana, kjer bodo v naslednjih letih ob nadgrajeni železniški postaji ter novi avtobusni postaji zrasli tudi številni zasebni nepremičninski projekti na čelu s kompleksom Emonika.

V sklopu tega urejanja bodo v prihodnje med drugim rekonstruirani še Trg OF in Masarykova cesta, del Šmartinske ceste s podvozom pod železnico pri nekdanji tovarni Zmaj in tudi krožišče Žale, ki bo po napovedih postalo t. i. turbo krožišče. Zaradi tega bodo potrebni tudi posegi v Pokopališko in Flajšmanovo ulico ter Savsko cesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Pepi 09:59 15.avgust 2024.

    "DELA ZAMUJAJO VEČ KOT MESECA" ja sama cesta se ne bo naredila,sprehodite se enkrat in poglejte,na celi trasi dva trije delavci držijijo lopate,da jim jih kdo ne ukrade,strojev nikjer ,igrajo se z nekimi kockicami(prav potrebno je tlakovati!!!),ne vem?? pred dnevi ...prikaži veči so delali na Šmatinski cesti, 20m dolg odsek deset dni,drugje delajo to 1-2dni???po driugi strani pa razumem,nimajo delavcev,niti strojev-tehnike,po celi Ljubljani dela-(ne dela) KPL????