Slovenija
28 ogledov

V pol ure ušlo več tisoč kubikov plina

(Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Grožnja. Blejski gasilci so zaradi prebite plinske cevi evakuirali okoli sto stanovalcev.

Bled. “Policisti so prišli na vrata in nam povedali, da moramo zapreti okna in se umakniti iz hiš,” so povedali prebivalci Gregorčičeve ulice na Bledu, potem ko so po 35 minutah uhajanja plina iz prebite plinske cevi plin končno zaprli.

Cev slabo označena
Po neuradnih informacijah naj bi ušlo več tisoč kubičnih metrov plina, nevarnosti za eksplozijo pa po mnenju poznavalcev ni bilo, saj zemeljski plin na prostem ne more doseči eksplozivne koncentracije. "Vsa okolica je smrdela po plinu, ob prebitju pa je močno počilo," so povedali očividci, ki so pohvalili odziv blejskih gasilcev, ki so bili na kraju dogodka v treh minutah. Cev je prebil bager med cestnimi deli, po nekaterih informacijah gradbincev pa je bila ta slabo označena. Gasilci so jo zatesnili in zavarovali območje, zavarile pa jo bodo pristojne službe. Odgovornost bagrista in druge okoliščine dogodka policisti še ugotavljajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.