Slovenija
34 ogledov

V smeti vrgel bombi

39-letnik je orožje in ročno bombo odvrgel na smetišče blizu Maribora. Žurnal24 main
39-letni občan Pragerskega je na tamkajšnje smetišče odvrgel več nabojev dveh različnih kalibrov, nabojnik za pištolo in dve ročni bombi.

Policisti iz Slovenske Bistrice so bili 22. januarja obveščeni, da je bila v zabojniku na smetišču na Pragerskem najdena vrečka, v kateri so bili naboji različnih kalibrov in dve ročni bombi. Policisti so na kraju našli 30 nabojev kalibra 7,65 milimetra, 31 primerkov nabojev kalibra 5,6 milimetra, nabojnik za pištolo in dve ročni bombi. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je orožje v smeti odvrgel 39-letni domačin. Dva dni pozneje, 24. januarja zjutraj, so tega domačina policisti ustavili v cestnem prometu. V postopku so mu zasegli nekaj zavitkov marihuane, pozneje pa so pri njem opravili še hišno preiskavo. V njej so zasegli elektronsko tehtnico, na kateri so bili sledovi praška bele barve in posušeni rastlinski delci ter en naboj.

Osumljenega bodo policisti ovadili na mariborsko tožilstvo zaradi suma storitve več kaznivih dejanj. Poleg tega pa policisti še naprej zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.