Slovenija
6742 ogledov

V šoli odkrili veliko pozitivnih učiteljev

Koronavirus in šola Profimedia
Osnovna šola IV v Murski Soboti, ki izvaja prilagojen program, se je odprla šele danes.

"Že včeraj bi se naši učenci morali vrniti v šole. Zaposleni smo dan prej opravili teste in večina opravljenih testov je bilo mejnih," je za sobotainfo.com povedala ravnateljica Metka Rovšek Kuharič.

Vse mejne teste so nato preverili še s PCR testiranjem in ugotovili, da so štirje od osmih zaposlenih okuženi.

Če bi se testirali vsi zaposleni, ki so navedeni na spletni stran šole, to pomeni, da jih je bilo na hitrih testih pozitivnih kar 11 odstotkov, PCR testi pa so pokazali, da je pozitivnih 5,6 odstotka vseh.

"Ob vhodu merimo temperaturo tako učencem, kot zaposlenim. Na tak način bomo poskrbeli, da bodo učenci in zaposleni v šoli varni. Učenci se ne gibljejo izven razreda, malico opravijo v razredu, kosilo imamo v treh izmenah, nekateri celo v razredih. Prav tako imamo dva vhoda v šolo," je nov režim pojasnila ravnateljica.

Pomurska regija je sicer po številu okužb četrta najslabša regija v Sloveniji. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar ovca
    ovca 14:38 06.januar 2021.

    Kaj pomeni, pri kateremkoli testu, termin "mejno"? To žal ali pa k sreči, NE obstoja. Vsak resen test (razen teh lari fari) pokaže, da z nečim SI oziroma NISI okužen. Matr se obnašate kot debili.... To je nekako tako, kot ...prikaži več ženska, ki gre sexat ne bi vedela, ali ga je imela noter ali ne. Bilo je mejno.... ok, kat to pomeni, da ge imela ali ga ni imela?

  • Majazmaja 09:54 06.januar 2021.

    Pa kako je to možno?! A se ljudje res toliko družijo? Ali pa se uresničuje napoved maršala Twita, da ker smo mi zaprli njega, bo on nekoč zaprl nas? Ko ti nekaj zdravnikov iz različnih bolnic reče, da dvomi, da ...prikaži več so številke čisto prave, podvomiš tudi ti. Virus je nevaren, poznam štiri, ki so umrli. Bili so brez pridruženih obolenj, trije so bila mladi, zdravi, športni moški, dve pa zdravi nekaj čez 60-letnici. Ta 3-mesečna zaprtost je absurd, ki ga nimajo nikjer na svetu.

  • 1111 09:37 06.januar 2021.

    Kako ni pozitivnih na vladi in parlamentu, a to golazen niti virus ne mara?