Slovenija
31 ogledov

V Stožicah tudi curling

dvorana stožice nk rovan
Šport v MOL. Halo Tivoli bodo prenovili zaradi evropskega prvenstva v košarki.

Prenova Hale Tivoli bo predvidoma stala 3,4 milijona evrov, napovedujejo v Javnem zavodu Šport Ljubljana, kjer predvidevajo, da bodo denar zagotovili država in evropski skladi. V predlogu letnega programa športa v Mestni občini Ljubljana (MOL) za prihodnje leto je sicer zapisano, da bo občina naslednje leto za obnovo in investicijsko vzdrževanje javnih športnih objektov in opreme namenila 1,8 milijona evrov, med drugim tudi za obnovo Hale Tivoli, “ki je nujna za izvedbo evropskega prvenstva”. Vendar ne v programu ne v osnutku proračuna MOL za prihodnje leto ni zapisano, koliko naj bi občina za to namenila.

V Tivoliju bodo sicer uredili garderobe, prostore za vadbo oziroma fitnes, prostore za komisarje, delegate in novinarje ter VIP-prostore, posodobili bodo razsvetljavo dvorane, zamenjali fasado in stavbno pohištvo, kupili montažne tribune za gledalce in športne semaforje, pravijo v zavodu. Kdaj se bo prenova začela in koliko bo na koncu res stala, bo znano, ko bodo izbrane ponudbe (zdaj ji zbirajo) za izvedbo del.

Za Kolezijo 1,4 milijona

V programu športa je zapisano še, da bodo naslednje leto dograjene zunanje športne površine v Stožicah, da se bodo začele prenovi kopališč Kolezija in Ilirija ter dejavnosti za izgradnjo gimnastičnega centra Pegan-Petkovšek in teniškega centra. Med drugim je 3,8 milijona evrov namenjenega “zaključku gradnje dvorane Stožice, Muzeja športa, dvorane za curling in parkovnih površin”. Še pol milijona je predvidenega za vzdrževanje in obratovanje Stožic. Za obnovo kopališča Kolezija pa MOL načrtuje 1,4 milijona evrov, med drugim 230 tisoč za dokončanje rušenja obstoječih objektov in 750 tisoč za začetek gradbenih del za prvo fazo gradnje kopališča.

Komentarjev 2
  • pepe 08:23 17.oktober 2012.

    Pravilno: "Bo NEposkrbel...", saj nikoli nič ne plača.

  • dragec 10:09 01.oktober 2012.

    Odkod denar za te prenove???. Bo poskrbel Janković???