Slovenija
22521 ogledov

V supergah na Triglav, nato na pomoč poklicala helikopter

Reševanje mladih turistov s Triglava s helikopterjem Policija
Policijski helikopter v reševanje z dežurno ekipo GRZS za reševanje v gorah včeraj okoli 17.30 posredoval na območju Triglava. Mlada turista sta neustrezno opremljena zatavala ob gosti megli.

Policisti danes poročajo o novem reševanju pohodnikov s slovenskih gora, tokrat je šlo za mlada turista iz Nemčije. "Po podatkih s katerimi razpolagamo sta 21-letna pohodnica in 20-letni pohodnik, oba državljana Nemčije, v soboto iz smeri Vodnikovega doma odšla na Triglav," so zapisali v sporočilu za javnost pri PU Kranj.

Kot so dodali, sta pohodnika s Triglava sestopala po Gorjanski poti proti domu Planika. Pred Triglavsko škrbino na nadmorski višini okoli 2.700 m sta zaradi neugodnih vremenskih razmer (megla) zašla s poti in prišla nad strm skalnati teren, od koder nista več upala nadaljevati poti, niti se vrniti.

Reševanje mladih turistov s Triglava s helikopterjem | Avtor: Policija Policija

Za nameček, tako sporočajo policisti, sta bila pohodnika neprimerno opremljena za hojo v visokogorju (brez čelad, brez samovarovalnega kompleta, itd.). Še več: pohodnik je bil celo v supergah. Reševanje je bilo uspešno, oba mlada turista je policijski helikopter prepeljal do Stare Fužine, kjer so ju prevzeli gorski reševalci GRS Bohinj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 24
  • Kmodri_ 21:30 22.september 2024.

    Nekoč v deželi od Vzhodnega raja je živel narod, ki je bil tako butast, da so mu vladali turisti in šiptarji! Cigani so se vzdignili in oblegali plave! Prave Butale!

  • Kmodri_ 14:05 22.september 2024.

    Klasika turistov!

  • munja 13:45 22.september 2024.

    Antikrist je anti - proti vsem pravilom, čeprav človeka varujejo. Itak je brezzveznež, ki misli, da ima 10 življenj. Kar se pa tiče "tvoj problem", je pa tako, da jih lahko narediš drugim več, kot sebi in potem ni samo tvoj problem.