Slovenija
30782 ogledov

V torek prihajajo nove cene bencina in dizla, takšne bodo

Dekle toči gorivo, bencinska črpalka Profimedia
V torek prihajajo nove regulirane cene pogonskih goriv, kakšne spremembe se obetajo?

V ponedeljek ob 23.59 se izteče 14-dnevno reguliranih cen goriv izven avtocestnega obroča, v torek opolnoči tako stopijo v veljavo nove cene. Moje finance so, tako kot smo zdaj že vajeni, pripravile izračun oz. napoved novih cen glede na gibanje cen goriv na mediteranskem trgu, gibanje evra v primerjavi z dolarjem itd. 

"Slovenski vozniki lahko pričakujejo nekoliko nižje cene goriv v prihodnjih dneh," so zapisali pri omenjenem mediju. "Na podlagi gibanj na svetovnih trgih in vrednosti evra pričakujemo, da bo cena bencina upadla za približno tri cente na liter, medtem ko se bo cena dizla in kurilnega olja znižala za dva centa na liter. Konkretno to pomeni, da bi cena litra bencina lahko znašala okoli 1,48 evra, medtem ko bi liter dizla stal približno 1,50 evra," napovedujejo.

A obenem pri Mojih financah opozarjajo, da so to informativni izračuni, ki bi veljali le v primeru, če vlada ne bo posegla v formulo izračuna reguliranih cen goriv, kar se je že zgodilo v poletnih mesecih.

V minulih mesecih je vlada namreč nekajkrat spremenila formulo za izračun cene goriv. Julija so na primer zvišali trošarine in povečali delež biokomponente v gorivih, kar je vplivalo na končne cene za porabnike. Zato je napovedovanje prihodnjih cen goriv vedno nekoliko tvegano, so zaključili pri Mojih financah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Garancija
    Garancija 10:41 24.avgust 2024.

    Včasih je bila normalna država

  • bkaval 10:41 24.avgust 2024.

    Glede teh cen bencinov in nafte je brezzveze vsak komentar glede visanja in nizanja cen goriv. Mogoce je se najbolje samo omeniti ali se na svetovnem trgu nafta drazi ali ceni. Potem pa lahko vsak sam sklepa kaj bo. V ...prikaži več nasi drzavi je vse nepredvidljivo. Zivimo v post Jugoslaviji ze 33 let.

  • Pierre 09:22 24.avgust 2024.

    Janšistom predlagam vožnjo z biciklom!!!