Slovenija
30 ogledov

"Vam ne bom polagala računov"

slovenija 11.07.2011 Joze Tanko, Rudolf Petan, Alenka Jeraj, prvi dan rednega ju Saša Despot
Bratuškova dejala, da ne ve, kje je postopek preverjanja pristnosti njene magistrske naloge.

Poslanec SDS Jože Tanko je predsednico vlade Alenko Bratušek v državnem zboru spraševal o tem, zakaj po njenem mnenju preverjanje tega, ali je njena magistrska naloga plagiat, traja tako dolgo.

Odgovorila mu je, da se ne vmešava v delo komisije, ki o tem presoja, da ne ve niti, kdo jo sestavlja, niti, koliko časa bo še trajal postopek. Želi pa si, da bi se preverjanje zaključilo čim prej.

Dejala je, da ima glede svojega magisterija čisto vest in bo sprejela odločitev komisije, kakršnakoli že bo. Bratuškova je napovedala, da bo odstopila, če bi se izkazalo, da je magisterij plagiat. Danes je dejala, da v nobenem primeru ne bo trdila, da je šlo za politično zaroto, "prav tako pred fakulteto ne bom prižigala sveč".

"Gospod Tanko, niste vi tisti, ki vam bom polagala račune," je med odgovorom še dejala Bratuškova. 

Čigavi plagiatorji grejejo stolčke


"V naši družbi so še zmeraj prisotni plagiatorji, sklepamo lahko, da jih je velika večina zaposlena in greje svoje stolčke, medtem ko mladi diplomanti in magistri grejejo pisalni stol v svoji otroški sobi. Zato je čas, da preverimo, kako so bili pridobljeni nazivi, in smiselno bi bilo začeti pri direktorjih, ministrih, poslancih, državnih sekretarjih ... V glavnem, od zgoraj navzdol. Torej, izločimo plagiatorje! To bi lahko bil tudi eden izmed ukrepov politike zaposlovanja, ki bi na primer nosil naslov: Naredimo prostor za mlade!" pa so ob tem sporočili iz podmladka SDS, Slovenske demokratske mladine.

S primeri plagiatorstva so se sicer srečevali tudi v vrstah poslancev iz SDS.  Nekdanji poslanec SDS Branko Marinič je bil obsojen, ker je na izpit poslal nekoga drugega. Spričevalo naj bi ponaredila tudi  nekdanja poslanka SDS Alenka Koren Gomboc.

Oba pa sta bila po besedah Bratuškove še nekaj časa poslanca tudi po tem, ko so se nepravilnosti že ugotovile.

Komentarjev 34
  • Scott 23:38 18.junij 2013.

    Ne upa, saj se mora!Tako je v vseh demokratičnih državah!

  • Scott 23:35 18.junij 2013.

    Vam bo prebrala z listka.?Pri nas v vrtcu otroci tako lepo recitirajo- brez listkov.

  • Scott 23:32 18.junij 2013.

    Vsak poslanec je izvoljenec ljudstva, torej ta nesposobna ženska, nedorasla funkciji, ki nosi takšne čevlje kot prostitutke v javni hiši v Hamburgu; ljudstvu ne bo polagala računov.?Bomo videli, če jih res ne bo?