Slovenija
394 ogledov

Vandalizem in nasilje na ljubljanski šoli

Medvrstniško nasilje Profimedias
Ravnanje osmošolcev na ljubljanski osnovni šoli preverja policija.

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da jih je vodstva ene od izobraževalnih ustanov v Ljubljani, seznanilo z neprimernim ravnanjem učencev. Kot pravijo na policiji, prijavo še preverjajo.

Po naših informacijah gre za Osnovno šolo Prežihovega Voranca iz centra Ljubljane, kjer naj bi se skupine fantov iz osmih razredov organizirale v tolpe, med katerimi naj bi prihajalo do pretepov.

Kondomi in lubrikanti, nasilje sredi hodnika

Kot nam je potrdila ena od zaposlenih na šoli, učenci po šoli nastavljajo kondome ter z lubrikanti mažejo tla, zaradi česar je že več učencev padlo. Kondome naj bi tudi napolnili z vodo in se z njimi obmetavali.

Še večjo težavo povzroča nadlegovanje deklet. Stiskanje v kot in otipavanje naj bi se dogajalo že dlje časa, vendar dekleta o tem niso upala govoriti.

Trije starejši fantje naj bi se spravili tudi na petošolca, ga pretepali in ga slekli na sredi šolskega hodnika.

"Učitelji ne moremo nič"

"Razmere so neznosne, učitelji pa ne moremo veliko narediti, ker nimamo ne avtoritete, ne mehanizmov. Starši ščitijo otroke in s šolo nočejo sodelovati," pravi ena od zaposlenih.

Starši obveščeni

"Staršem razredov, ki jih obiskujejo učenci, smo poslali obvestilo, da bi tiste, ki jih to zadeva, motivirali, da ukrepajo," je povedal ravnatelj Marjan Gorup, ki dodaja, da so bili uvedeni vsi potrebni ukrepi in da bo pojasnil več, ko bo preiskava zaključena.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 53
  • tudbognasvečnereši 11:18 23.december 2016.

    bravo++++++++++++++++

  • smejka 19:39 22.december 2016.

    Se opravičujem; toda najprej bi starši teh otrok potrebovali kakšno vzgojno.(Kaj lahko se zgodi, da jo bodo lepega dne dobili kar od svojih otrok.)

  • lotty 19:37 22.december 2016.

    krivda je tudi na strani ministrstva za šolstvo.Učenec bi moral biti izključen iz šole.Vendar si učitelji tega bojijo,ker manj učencev,manj učiteljev.Prav zaradi tega je veliko učencev z nadpovpreno dobro oceno in zelo malo učencev ki padejo ,imajo popravne izpite,ponavljajo razred.Ni ...prikaži več kontrole nad znanjem.