Slovenija
6 ogledov

Varčevalno zadolževanje

Župan Miha Ješe je med pomembnejšimi investicijami letos izpostavil še vzpostavi Žurnal24 main
Proračun. Občini bo zmanjkalo dobre tri milijone evrov za investicije.
Denar in projekti
• 28,2 milijona evrov bo težak letošnji proračun Občine Škofja Loka. Od tega bo lastnih prihodkov 25,5 milijona evrov.
• V Škofji Loki naj bi letos začeli pripravo projektov za vrtec Kamnitnik, hotel in kamp ter študijo za kolesarske poti.

Občina Škofja Loka naj bi se letos zadolžila za dobre tri milijone evrov. Proračun bodo sprejemali danes, pri mestni upravi pa zatrjujejo, da zadolževanje ni znamenje zapravljivosti.

“Predlog proračuna je naravnan precej varčevalno,” pravi Miha Ješe, škofjeloški župan. “Naše prioritete so investicije, za katere bomo prejeli državna in evropska sredstva. Ker je pri tem nujna lastna soudeležba, se bomo letos predvidoma zadolžili do 3,25 milijona evrov,” dodaja. Med pomembnejše projekte spada začetek gradnje kanalizacije v sklopu urejanja porečja Sore.

20 milijonov evrov mora Škofja Loka v štirih letih zagotoviti za obnovo vodovodnega omrežja.

Kaj pravi opozicija
Socialni demokrati bodo finančni načrt občine podprli. “Proračun je dober, če upoštevamo omejitve. Cilji, ki jih lahko letos izpolnjujemo, so pogojeni s projekti, ki se izvajajo iz preteklega obdobja. Prav veliko manevrskega prostora ni,” je razumevajoča svetnica in nekdanja podžupanja Mirjam Jan Blažič.

Proračun bodo verjetno podprli tudi v NSi, sploh če bo občina našla posluh za predlog povišanja sredstev za krajevne skupnosti. Petdeset tisoč evrov se zdi svetniku Žigi Nastranu premalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.