Slovenija
45 ogledov

Varnostnik pobasal Mercatorjeve bone

suprima Nada Černič Cvetanovski
Varnostnik Suprime si je v nekaj mesecih prilastil za 18 tisočakov Mercatorjevih bonov.

"Iskreno mi je žal, da sem naredil to škodo, in jo bom čim prej poravnal," se je na sodišču pokesal nekdanji varnostnik družbe Suprima, agencija za varnost, Uroš Gorkič. Ta si je namreč v nekaj mesecih prilastil za 18.000 evrov Mercatorjevih bonov, ki so se iz Posavja in Dolenjske zbirali na sedežu Suprime, kjer naj bi poskrbeli za njihovo varovanje. Gorkič je ob vsaki primopredaji drugemu varnostniku izročil tako število bonov, kot je pisalo na dokumentaciji, in nihče ni vedel, da je kakšno vrečko zadržal in nato ponaredil dokumentacijo. Skupaj je odnesel za dobrih 18.000 evrov bonov, 5.000 evrov je že vrnil družbi, preostalih 13.000 mora vrniti v najmanj enem letu.

Pogojna obsodba

Čeprav je za tovrstna kazniva dejanja predpisana do triletna zaporna kazen, je tožilec Bogdan Matjašič predlagal eno leto in štiri mesece zapora s preizkusno dobo štirih let, sodišče pa je temu predlogu sledilo. Upoštevalo je olajševalne okoliščine, da je varnostnik krivdo priznal, da je v preiskavi sodeloval in že poravnal nekaj dolga, preostalo pa bo v enem letu.

Oteževalne okoliščine

Visok znesek, dlje trajajoče premišljeno dejanje, zloraba pooblastila, zloraba delodajalca in okrnjen ugled agencije za varovanje pa so oteževalne okoliščine, zaradi katerih je bil Gorkič obsojen.

Komentarjev 2
  • texpower007 12:49 06.februar 2014.

    jaz sem peljal vsak dan Mercatorjeve bone... dnevno je bilo tudi do 100.000€ (to je moj osebni rekord) bonov... in me nikoli ni mikalo da bi kaj vzel, pa sem delal za isto denarja kot on (mogoče clo manj) <br ...prikaži več />sicer pa, čigava in kakšna beseda je "pobasal"? A bomo v naslovnicah zdaj deležni ljubljanskega slenga? Lohk bi napisal "mudel pobasal mečkatorjeve bone"

  • mb 12:06 06.februar 2014.

    glede na to kako mizerne plače imajo se čudim, da ni tega veliko več