Slovenija
14 ogledov

Včeraj še premalo podpisov

Danes se izteče rok za zbiranje podpisov za referendum o prostorskem načrtu, jut Žurnal24 main
Referendum. Zaradi stavke težave pri zbiranju podpisov. Rok se izteče danes.

Danes se izteče rok za zbiranje podpisov za razpis naknadnega referenduma o ljubljanskem prostorskem načrtu. “Malo še manjka,” je včeraj povedala Marinka Kurilić, ena od podpornic referenduma. Na vprašanje, ali lahko manjkajoče podpise – zbrati jih morajo 11.063 – nadoknadijo zadnji dan, je odgovorila: “Lahko bi, če ne bi bilo blokade medijev, saj ljudje še zdaj ne vedo, da zbiramo podpise.”

Težave s stavko
Dejala je, da so imeli kar nekaj težav zaradi stavke javnih uslužbencev – predvsem na upravni enoti v Mostah, nekaj pa še v Šiški in na Viču. To je potrdil tudi Fedja Košir, prvopodpisani pobudnik za razpis referenduma, ki pa kljub temu ne bo zahteval podaljšanja roka za zbiranje podpisov.

Dušan Verbič, načelnik Upravne enote (UE) Ljubljana, je zatrdil, da je na vseh njihovih izpostavah “dajanje podpore za razpis referenduma potekalo nemoteno”, vse dejavnosti so tekle tudi včeraj. Po njegovih besedah naj bi tudi sicer UE Ljubljana od 27. septembra, ko se je začela stavka, izvajala vse svoje dejavnosti.

Jazbinšek nad Žarnića
Sicer pa so na zadnji seji mestnega sveta predlog sklepa Mihe Jazbinška (Zeleni Slovenije) o razpisu referenduma prekinili in točko končali. Na vprašanje, ali bo v zvezi s tem prek mestnega sveta še kaj poskušal ukrepati, je dejal: “Ne prek, proti mestnemu svetu, v smislu upravnega postopka oziroma sodnega varstva.” A njegov prvi, in kot pravi, realen cilj je, “da minister za okolje in prostor Roko Žarnić svoji dve odločbi razglasi za nični oziroma ju odpravi, s tem pa tudi predlog prostorskega načrta”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.