Slovenija
160 ogledov

Več nepravilnosti, eno poročilo

Keder zbiralcem prispevkov svetuje, da se prijavijo na lokalnih policijskih post Žurnal24 main
Policija: Preiskave o poravnavi s Stanovanjsko zadrugo Gorenjske še ni konec.

Kranj. Preiskava o razvpiti poravnavi s Stanovanjsko zadrugo Gorenjske še ni končana, opozarja Policijska uprava (PU) Kranj. Eden od ovadenih, odvetnik Kristjan Gnilšak, sicer svetovalec kranjskega župana Mohorja Bogataja, je v zadnjih dneh javno namignil, da je zadeva končana in da kriminalisti niso odkrili kaznivih dejanj, pri čemer se je skliceval na svoje vire in poročilo policistov tožilstvu.

Le delno poročilo

Poročilo je bilo posredovano na začetku januarja, podano pa po 10. odstavku 148. člena zakona o kazenskem postopku, kar pomeni, da ni podlage za kazensko ovadbo. Tiskovni predstavnik na PU Kranj Leon Keder je opozoril, da je šlo le za delno poročilo. "Prejeli smo več prijav o sumih nepravilnosti v Mestni občini Kranj. Nanašale so se tudi na stanovanjsko zadrugo. Medsebojno se prepletajo. Kriminalisti tako navedene zadeve še preiskujejo," je povedal. Na kaj konkretno se je v zvezi s poravnavo potemtakem nanašalo omenjeno poročilo, nam Keder ni mogel razkriti. Do Gnilšakovih navedb se ni želel opredeliti. "PU Kranj ne more komentirati izjav posameznikov, ki se nanašajo na predkazenske ali kazenske postopke," je poudaril. Opozoril je, da predkazenski postopek usmerja in vodi kranjsko tožilstvo.

"Državna tožilka v zadevi še ni sprejela odločitve, zato vam o vsebini poročila ne morem dati podatkov," je bila tudi včeraj skopa Irena Kuzma, vodja Okrožnega državnega tožilstva v Kranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.