Slovenija
7015 ogledov

Velika podražitev pri Telekomu

Telekom Slovenije
1/3
Saša Despot
Telekom Slovenije je napovedal podražitev fiksnih in mobilnih paketov. Večina fiksnih paketov se bo podražila za dva evra, mobilnih pa za 1,40 evra z DDV.

"S 1. novembrom 2024 spreminjamo mesečno naročnino fiksnih paketov NEO A, NEO B, NEO C, Net in NEO TV za 2 EUR z DDV, paket Vikend TV za 1,21 EUR z DDV, paket Kabelska TV za 1,30 EUR z DDV in paket Telefonija za 1 EUR z DDV," so zapisali na svoji spletni strani.

Seznam fiksnih naročniških paketov, ki jih bodo podražili, lahko najdete tukaj

Naročnikom starejših konvergenčnih paketov, ki vključujejo fiksne in mobilne bodo v novembru 2024 paket brezplačno nadgradili s sodobnejšim. Seznam starejših paketov, ki jih bodo nadgradili, lahko najdete tukaj, vsebino novih paketov si lahko ogledate tukaj.

Toliko dražji bodo mobilni paketi.

"S 1. novembrom 2024 spreminjamo mesečno naročnino nekaterih mobilnih paketov za 1,40 EUR z DDV (z izjemo paketov SUPR mini, SUPR najst, SUPR, Naj Naprava in Gluhi A iz naše redne ponudbe), paketa Druga številka za 1 EUR z DDV, paketov 360 Varni A in 360 Varni C za 1,40 EUR z DDV ter paketa 360 Varni B za 1,83 EUR z DDV," so skladno z zakonom objavili mesec dni pred podražitvijo.

Seznam mobilnih naročniških paketov, ki se bodo 1. novembra podražili, si lahko ogledate spodaj.

Telekom podražitve | Avtor: Telekom Slovenije Telekom Slovenije

Za en evro se bodo podražili tudi fiksni telefonski priključki, kateri, si lahko ogledate spodaj.

Telekom podražitve | Avtor: Telekom Slovenije Telekom Slovenije

Podražil se bo tudi HBO

Za en evro se bo podražila tudi opcija HBO Premium. "S 1. novembrom 2024 se spreminja mesečna naročnina programske opcije HBO Premium, in sicer z 10,20 EUR z DDV na 11,20 EUR z DDV," so zapisali v obvestilu strankam.

"Naročniki brez vezave, na katere se navedene spremembe nanašajo, lahko svoj paket brezplačno spremenite kadarkoli, naročniki z vezavo pa lahko brezplačno spremembo v katerikoli paket iz naše redne ponudbe opravite do konca novembra 2024," pravijo pri Telekomu.

Telekom Slovenije | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Naročnikom z akcijsko mesečno naročnino se naročnina za čas trajanja veljavnosti akcijske ugodnosti ne spreminja, zagotavljajo na Telekomu.

Kateri je vaš paket, lahko preverite na mesečnem računu.

Naročniki, ki se s podražitvijo ne strinjajo, lahko v roku 60 dni od prejema obvestila odstopijo od naročniške pogodbe brez plačila kakršnihkoli dodatnih stroškov (na primer stroškov prekinitve naročniškega razmerja oziroma drugih administrativnih stroškov, pogodbenih kazni, zneskov prejetih ugodnosti ali drugih dogovorjenih nadomestil), razen zapadlih in neplačanih obveznosti, navaja Telekom.

"Na primer: Naročnik je kljub odstopu od naročniške pogodbe dolžan plačati račune za opravljene storitve in poravnati obveznosti iz naslova nakupa terminalske opreme oz. drugega blaga po akcijski ceni zaradi prekinitve naročniškega razmerja pred iztekom obdobja vezave naročniškega razmerja," pojasnjujejo. "Naročniki so v primeru odstopa od naročniške pogodbe dolžni plačati nadomestilo za terminalsko opremo, ki so jo prejeli po akcijski ceni in jo obdržali. Če se odločijo, da bodo Telekomu Slovenije vrnili terminalsko opremo, jo lahko vrnejo v stanju, v kakršnem jim je bila izročena, ob upoštevanju njene normalne rabe. V tem primeru bodo zanjo plačali uporabnino za čas uporabe, Telekom Slovenije pa jim bo vrnil kupnino," še dodajajo na Telekomu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • andrija 17:00 02.oktober 2024.

    telemach pa je isto podražil storitve tako mobilne kot pakete brez predhodnega obvestila

  • Avatar Jašna53
    Jašna53 15:42 02.oktober 2024.

    Telekom je začel računat tut e-poštne predale, vsak mesec 1 € z DDV, če sem prav prebral!!!

  • BenX 15:35 02.oktober 2024.

    Mesec dni nazaj sem zaradi tega šel od telemaha na Telekom. Zdaj pa spet dalje? In potem bo podražil še a1? Pri tem sem plačal približno 20€ telemachu za prekinitev pogodbe ali nekaj takega, pač neki stroški - se ne ...prikaži več spomnim več točno kaj + Telekomu 27€ za nove priključnine telefonov. Tudi ti prehodi niso povsem brezplačni.