Slovenija
43 ogledov

Veter lomi drevesa in odkriva strehe

Zlomljeno drevo Shutterstock
Močan veter na Notranjskem, Idrijskem, v delih Štajerske in v Beli Krajini povzroča nemalo težav. Razkrilo je več streh, veliko polomljenih dreves.

Močan jugozahodnik je v Idrijskem Logu v Idriji odkril streho stanovanjske hiše. Okoli 20 kvadratnih metrov poškodovanega ostrešja so s ponjavo prekrili in zaščitili tamkajšnji gasilci. Veter je del strehe stanovanjske hiše razkril tudi v naselju Ravnik v občina Logatec. Posredovali so tamkajšnji gasilci, ki so zasilno pokrili 14 kvadratnih metrov razkrite strehe.

Na Partizanski cesti v Rakeku v občini Cerknica je močan veter odtrgal svetlobne kupole na tovarni Valkatron - Rakek.

Na območju območju Ribnice na Pohorju oziroma Josipdola. Od tam so nekaj čez 16. uro poročali, da so gasilci PGD Ribnica - Josipdol na relaciji Ribnice na Pohorju odstranili tri podrta drevesa, ki so segala na cestišče in na relaciji Josipdola odstranili polomljeno vejevje.

Malo pred 17. uro je v Zrečah zaradi močnega vetra padlo drevo. Na kraj dogodka so odhiteli gasilci PGD Zreče.

Ob 17.15 je drevo zaradi močnega vetra padlo v naselju Pobrež v občini Oplotnica. Gasilci PGD Oplotnica so drevo razžagali in odstranili s cestišča.

Vetrolom je podiral drevje tudi v Slovenskih Konjicah ter v kraju Srednji Dolič v občini Mislinja. Tam so drevo razžagali in odstranili s cestišča gasilci PGD Dolič - Šentflorjan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.