Slovenija
2140 ogledov

Strašljiv izplen: Pijan voznik avtobusa, hitrost 220 km/h, zaseženo vozilo

Avtobus voznik
1/5
Profimedia
Gorenjski policisti so minuli konec tedna na avtocestah in cestah med običajnim nadzorom prometa naleteli na kup hudih prometnih prekrškov.

Sporočili so, da so preverili 87 voznikov, izdali 80 plačilnih nalogov, izrekli 9 opozoril, iz prometa izločili 13 motornih vozil in zasegli dva avta in eno motorno kolo.

Odredili so 63 preizkusov alkoholiziranosti in pet hitrih testov na prepovedano drogo. Izplen njihovega nadzora je kar malce strašljiv. V Vintgarju v občini Gorje je voznik vozil avtobus pod vplivom alkohola. Na avtocesti je divjal voznik avtomobila brez vozniškega dovoljenja in z izrabljenimi pnevmatikami, avto so mu zasegli. V Gozdu-Martuljku prehiter motorist ni upošteval znakov policista, vozil je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

policija nadzor hitrost avtocesta | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Tudi meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti z avtocestnega nadvoza v Vrbi so bile presenetljive. Omejitev hitrosti na tem odseku je 110 km/h, policisti pa so ujeli tujega voznika VW golfa, ki je vozil 221 km/h, z avtom enake znamke in z enako hitrostjo je vozil tudi slovenski voznik, tujega voznika Mercedesa so ujeli, ko je vozil 206 km/h, tuj voznik BMW M3 je divjal 200 km/h, le 2 km/h manj pa domač voznik enake znamke vozila.

Za vse te prekoračitve hitrosti so vozniki dobili kazen 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.

Na območju Policijske postaje Kranjska Gora so s poudarkom na cestah, ki vodijo skozi Triglavski narodni park policisti, izvajali tudi meritve hrupa, kjer pa niso ugotovili kršitev.

"Želimo si, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v prometu in upošteval prometne predpise. Vozite odgovorno, strpno in varno! Le tako boste pripomogli k zmanjšanju števila prometnih nesreč, katerih posledice so lahko zelo hude. Za volan vedno sedite trezni in z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozite. Motorna vozila morajo biti v prometu registrirana!" svetujejo policisti.

Komentarjev 1
  • Toma 09:36 10.september 2024.

    Ha,ha! S traktorji prehitevajo AMG-je!