Slovenija
19 ogledov

Vilfan bo še komentiral

Vilfan pričakuje, da bo Olimpija dvignila raven igre. (Foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
Peter Vilfan bo, kljub temu da je poslanec, lahko še naprej komentiral košarkarske tekme.

Parlamentarna mandatno-volilna komisija je odločila, da poslanec Pozitivne Slovenije Peter Vilfan lahko še naprej komentira košarkarske tekme.

To pomeni, da bo Vilfan ob poslanskem delu petinsko lahko opravljal še delo komentatorja tekem na komercialni televiziji. Parlamentarna komisija je na eni od predhodnih sej sicer odločila, da bo Komisijo za preprečevanje korupcije zaprosila za načelno mnenje, ali je delo komentatorja športnih prenosov združljivo s poslansko funkcijo.

Vilfan je v zaprosilu navedel, da bi rad opravljal "zahtevnejše strokovno, znanstveno in pedagoško delo s področja komentiranja velikih košarkarskih dogodkov, kot so Evroliga, evropska prvenstva, svetovna prvenstva, olimpijske igre". Meni pa, da mu bo komentiranje vzelo manj kot petino delovnega časa.

"Štiriletna odsotnost bi praktično pomenila, da se nikoli več ne bi mogel vrniti h komentiranju košarke," je še dejal.

Komentarjev 2
  • nostradamus 19:21 15.marec 2012.

    je treba se kako parcelo kupit in z poslansko placo ter spremembo namembnosti ter kakim honorarjem bo to veliko hitreje uresnicil

  • Slodrifter 18:49 15.marec 2012.

    najbolj hecni so tile, ko govorijo, da je treba dat mladim priložnost ... pa da te vidim, pust drugim, da dobijo priliko, sam itak maš dovolj dnarja, pa še redn šiht maš. a ni delo poslanca dovolj? še morš tu ...prikaži več si nakrampat denar?