Slovenija
17 ogledov

Virant brez varovanja in brez voznika

virant soršak Boštjan Tacol
Predsednik državnega zbora se z današnjim dnem odpoveduje varovanju. Vozil bo službeni avto, vendar ne bo imel voznika. Prihranek: 600 tisoč evrov na mandat.

Predsednika državnega zbora Gregorja Viranta od danes ne varujejo več varnostniki policijskega centra za varovanje in zaščito (CVZ). Od trenutka, ko je bil imenovan na položaj, ga je na vseh službenih in zasebnih poteh izmenično spremljalo sedem varnostnikov. Neprestano pa sta ga s policijskim audijem do včeraj povsod vozila in varovala dva varnostnika. "Teh poti imam zelo veliko, zato je imela država z mano velike stroške. Po ocenah policije bom v enem mandatu privarčeval 600 tisoč evrov, ker se varovanju v celoti odpovedujem," je prepričan Virant.

Za odpoved varovanja se je odločil, ker se ne počuti ogroženega, tudi od policije je dobil oceno, da je stopnja njegove ogroženosti zelo nizka.

Od danes naprej bo Virant varovan po četrti stopnji varovanja, kot tudi drugi ministri in nekateri funkcionarji. "Tega se niti ne opazi, če ne gre kaj narobe," je povedal Virant. Prihranek naj bi znašal 600 tisoč evrov na mandat.

Komentarjev 1
  • bojovi 18:45 07.maj 2012.

    Ja vauuuu in zdaj je previrant ko kak Rambo ali kaj?