Slovenija
20 ogledov

Virant naj odstopi

Podpis stavkovnega sporazuma Saša Despot
Dobra polovica anketiranih meni, da bi moral Virant zaradi afere z letalskimi vozovnicami odstopiti.

Dobra polovica oziroma 51 odstotkov vprašanih v anketi časnika Delo je prepričanih, da bi moral notranji minister Gregor Virant odstopiti, ker je zavajal javnost pri pojasnjevanju, kako je dobil poceni letalske vozovnice v Adrii Airways. Kar 40 odstotkov pa jih meni, da mu ne bi bilo treba odstopiti. Slaba desetina je neopredeljena.

Po rezultatih ankete v aferi Virant 58 odstotkov vprašanih verjame medijem, 19 odstotkov nobenemu in 11 odstotkov Virantu.

Razdeljeni na tretjine

Ob vprašanju, kakšno odločitev višjega sodišča pričakujejo anketirani v zadevi Patria (nepravnomočno so obsojeni Janez Janša, Tone Krkovič, Ivan Črnkovič), se je javnost razdelila na tretjine. Da bodo obsojeni, jih meni 30 odstotkov, da bodo oproščeni, prav tako 30 odstotkov, da bo prvostopenjska sodba razveljavljena, pa meni 29 odstotkov vprašanih.

Več bi jih blokiralo Rusijo

Na vprašanje, ali zaradi pripojitve polotoka Krim podpirate ali nasprotujete gospodarski blokadi Rusije, je 42 odstotkov vprašanih odgovorilo, da jih to podpira, 33 odstotkov blokadi nasprotuje, 25 odstotkov anketiranih pa se ni znalo odločiti.

Komentarjev 9
  • dragec 19:44 24.marec 2014.

    JEVBALI TE LEVI FAŠISTI V MURGLAH

  • dragec 19:43 24.marec 2014.

    NE LUPETAJ

  • mph 10:46 24.marec 2014.

    Se strinjam. Ampak še prej bi moral za večno v politični pokoj še Majer, pa še kdo. Virant je kar zadeva barabije pravzaprav majhna riba, ki pa je trn v peti kot kaže velikim ribam.