Uradno odprtje najvišjih nadstropij Nebotičnika bo verjetno konec septembra, čeprav je bilo napovedano za ta teden. Razlogi so tehnične težave v kuhinji restavracije, je pojasnil Anthony Tomažin.
Avstralski podjetnik slovenskega rodu je pet nadstropij Nebotičnika junija 2007 od Kapitalske družbe kupil za 2,12 milijona evrov, v prenovo pa je vložil slabe tri milijone, a računi še vedno prihajajo, pravi. Kavarna v 12. nadstropju in dnevno-nočni bar v 11. sta že odprta, medtem ko restavracija še ne deluje.
Sto gostov naenkrat
Prenova Nebotičnika je morala potekati v sodelovanju z zavodom za varstvo kulturne dediščine, saj je spomeniško zaščiten. Zato tudi ni mogoče spreminjati namembnosti njegovih gostinskih prostorov.
Sicer pa bo restavracija po napovedih višjega srednjega cenovnega razreda, tako kot je kavarna. Restavracija bo naenkrat sprejela okoli 70 gostov, kavarna jih okoli sto, nad njo pa je še VIP-prostor oziroma prostor za zaključene družbe. Koliko ta stane, nismo izvedeli, povedali so le, da se z gosti dogovorijo za konzumacijo hrane in pijače.