Slovenija
38 ogledov

Volitve nekateri jemljejo (ne)resno

danijela zoran janković Žurnal24 main
Estrada v službi politike. Trkaj: Hip hop in politika ne gresta skupaj. Pop podporniki. 6 Pack Čukur za Mazej Kukovičevo, Magnifico in Đuro na Jankovićevi listi.
Dan D je preprosto odličen bend z dobro glasbo. Njihov hit Voda, ki smo ga skupaj zaigrali, pa je ena izmed boljših pesmi zadnjih let v Sloveniji. Poleg tega so prijetni ljudje.
Katarina Kresal

Estradnikov zavestno nismo vabili, da bi nas podprli, saj nekateri volitve jemljemo resno. Če bi jaz nastopila v duetu z raperjem, ne vem, ali bi lahko še kdaj resno stopila pred svoje študente v predavalnici,” nam je povedala kandidatka za ljubljansko županjo Metka Tekavčič (SD).

Očitek je letel na še eno župansko kandidatko – Zofijo Mazej Kukovič (SDS), ki je nedavno zapela z raperjem 6 Packom Čukurjem, s katerim se vzajemno podpirata. Njegov raperski kolega Rok Terkaj - Trkaj pravi, da politika in hip hop ne gresta skupaj in da je sam ponudbo politika zavrnil, saj ni želel biti razstavni eksponat.

Če bi jaz nastopila v duetu z raperjem, ne vem, ali bi lahko še kdaj resno stopila pred svoje študente v predavalnici.
Metka Tekavčič, kandidatka SD za županjo
Magnifico in Đuro za Zokija
Na listi ljubljanskega župana Zorana Jankovića najdemo tudi dva estradnika, in sicer glasbenika Magnifica, čigar pravo ime je Robert Pešut, ter režiserja in igralca Branka Đurića - Đura. Poleg tega pa so županu na srečanju z njegovimi podporniki na Facebooku zapeli legendarni Hazardi. Kot nam je zatrdila njegova tiskovna predstavnica Tjaša Ficko, se je to zgodilo čisto spontano in za nastop niso bili plačani oziroma nanj vabljeni.

Jazbinšek bi glasbeni dvoboj
Ljubljanski županski kandidat Miha Jazbinšek, ki je sam sicer jazz glasbenik, v potezi Mazej Kukovičeve ne vidi nič spornega: “Če so Čukurju dobro plačali, je dobro zaslužil. Če je član SDS, pa tudi prav.” Sam pravi, da glasbenikov ne bi najemal in da bi potem raje kaj zaigral sam – da pa bi Mazej Kukovičevo, če bi vedel, da ima kaj talenta, raje izzval na glasbeni dvoboj.

Vzbujanje pozornosti obojih
Pred dobrima dvema letoma je denimo aktualna ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal (LDS) v Cankarjevem domu nastopila s skupino Dan D. Z njimi je na klavir odigrala del skladbe Voda. Dan D so nastopili tudi na koncertu v podporo tako imenovanemu levemu trojčku (LDS, SD in Zares) na Prešernovem trgu pred parlamentarnimi volitvami, kamor sta prišla tudi Zoran Janković in nekdanji predsednik Milan Kučan. Pajdašenje estradnikov in politikov sodeč po naši anketi ni poželo veliko odobravanja. Denimo Jerici Kapus (29) iz Lesc se zdi to “brezvezno in obupano vzbujanje pozornosti z ene in druge strani.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
MINIINTERVJU: Zofija Mazej Kukovič

Zakaj ste najeli prav raperja 6 Packa Čukurja?
Ker sva sodelovala že pri evropskih volitvah, se poznava in mi je všeč.

Vam je rap glasba blizu?
Rap mi je blizu, všeč mi je tudi Eminem.

Kakšne zvrsti glasbe sicer poslušate?
Vse – od klasike do rapa in rocka.

Ste k sodelovanju povabili še koga?
Sem. Veliko sem jih povabila, a se nihče ni upal pojaviti oziroma izpostaviti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.