Slovenija
2476 ogledov

Kdor misli, da Putin vsakega vohuna pričaka tako, kot je slovenska, se prekleto moti

Vladimir Putin, izmenjava zapornikov
1/5
Profimedia
Če bo Putinu uspelo, da si podredi večji del Ukrajine, lahko na podobne ideje pridejo tudi drugi, je za Delo ocenil svetovalec slovenskega premiera za nacionalno varnost Vojko Volk.

Madžarska sporoča, da je bilo Prekmurje nekoč njeno, Srbija, da je bilo Kosovo srbsko, pa tudi Bosna, je opozoril. "Pri Istri sploh ni dvoma, da je bila tisočletje pod Italijo, in če si bo vsak zaželel imperialnih idej, kot jih ima Putin, če bo hotel z močjo kaj izsiliti od svojih šibkih sosed, potem bo svet končal v kaosu," je povedal in dodal, da zato "Putinu ne smemo dopustiti, da zmaga".

Volk ocenjuje, da sta v Sloveniji prijeta vohuna "delala neznansko škodo, bila sta med najpomembnejšimi, če ne v tem desetletju celo najpomembnejša ruska vohuna v tujini. Mislite, da ju je Putin po naključju pričakal pred letalom na rdeči preprogi? Kdor misli, da Putin vsakega vohuna tako pričaka, se prekleto moti, Slovencem naj to dejstvo odpre oči. Vohuna pri nas nista bila samo zato, da bi vlekla informacije iz Slovenije, tukaj sta bila bolj zato, da bi ta umetni proruski sentiment pri Slovencih še naprej vzdrževali in ga po možnosti širili. Cilj je bila tudi aktualna vlada, ki Rusom pač ni po volji. Ampak zdaj jim je spodletelo," je še povedal

Artjom in Ana Dulcev ob prihodu v Moskvo (in Vladimir Putin) | Avtor: Profimedia Profimedia

Volk je napovedal, da bo resor širitve, ki naj bi ga v novi Evropski komisiji dobila Slovenija, po sklenitvi premirja v Ukrajini eden najpomembnejši, saj bo za obnovo Ukrajine namenjenih od 600 do 700 milijard evrov, veliko dela pa bo tudi za slovenska podjetja.

O tem, kar počne Izrael, pa je dejal: "Kar se je začelo kot legitimna samoobramba, se končuje kot maščevanje, ki presega vsako domišljijo, ki se je sprevrglo v povsem nesmiselno mrcvarjenje Gaze, poniževanje ljudi, ki prerašča v novo vojno v Libanonu."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 34
  • Idioti 12:18 01.oktober 2024.

    Tko bom jaz pričakal Putina na Brniku !

  • Idioti 12:10 01.oktober 2024.

    Volk ,se ti zavedaš da je tričetrt SLO za nevtralnost in polovica za Ruse !!! Ti zgleda ne veš ,kje živiš . Kar se pa tiče vohunov ,mene še niste ujeli ,pametudi ne boste , kajti mi speči ,čakamo klic ...prikaži večc po radiju , pol ste ga pa najebal !

  • atamama 11:54 01.oktober 2024.

    Ne vem ali Vovk misli da dobiva dodatne točke ali kaj? Prežet s protiruskim mišljenjem, na žalost še vpliven, da lahko svoje idiotizme razlaga-širi naprej. Ali smo mi, državljani, podprli naše mladiče sove, ko so kombi izgubili? Morda bi bilo ...prikaži večo dobro, da se pred kakšnim intervjujem ali izjavo, ta gospod, Volk, vpraša kaj in kje je slovenski interes? Ali on misli, da bo 800 miljonov, če padejo v vodo za Dolenjce blažev žegen? Hudičevo je treba vedeti kdaj in kje ostanejo besede, ki lahko.., kajne?