Slovenija
27068 ogledov

Takšne naj bi bile nove cene bencina, dizla in kurilnega olja

Bencinska črpalka, dekle toči gorivo Profimedia
Očitno se nam obeta še eno zvišanje cen goriva.

Pri Mojih Financah so že v skladu s tradicijo pripravili novo projekcijo spremembe cen goriva, ki se nam obeta v torek, pri čemer poudarjajo, da po "seriji sprememb formule za določanje cen goriv postaja napovedovanje sprememb nehvaležno opravilo". 

V zadnjih tednih se je namreč izkazalo, da vlada posega v izračun zgolj v tednih, ko bi se zaradi dogajanja na trgu cena morala znižati. Kadar smo bili na trgu priča rasti, v ceno niso posegali.

Če bo tako tudi tokrat, se nam v torek obeta druga zaporedna podražitev. 

Če vlada tako ne bo posegla v dajatve, bo liter bencina stal približno 1,50 evra. Kljub skoku, ugotavljajo pri Mojih Financah, bo cena približno tri cente nižja kot pred letom dni. 

Podražila naj bi se tudi dizel in kurilno olje. Pričakujejo, da bi cena litra lahko poskočila za nekaj več kot dva centa in se ustavila na približno 1,52 evra.

Petrol bencinski servis Barje Slovenija Napovedi so se uresničile, toliko dražje se bomo vozili

dezurni@sstyria-media.si

Komentarjev 19
  • Pierre 17:38 19.oktober 2024.

    Ni več Janše, ni več pocen bencina, ojooojjj!!!

  • peter4 11:37 19.oktober 2024.

    Jamranje na spletu ne bo pomagalo. Pejte raje drva pripravljat da boste tudi še cez 2 leti na toplem. Sedaj je sezona obiranja mandarin, prihaja sezona obiranja oljk, grob treba uredit pred prazniki, krompir se koplje, koruza silira, ... dela ...prikaži več je dovolj, pa ko je človek utrujen ima zadovoljstvo da je nekaj naredil. Pa magari se gre fuzbal špilat v telovadnico ali le avto oprat in posesat, pa zimske gume, metlico in strgalo pripravit. Ne pa jalovo pisanje po spletu in še drugim najedate živce.

  • Plavi-mil 11:25 19.oktober 2024.

    Plešite, plešite,....... 400.000 uporabnih idiotov, upam , da vas je vsaj pol spregledalo, za ostale pa vemo, da imajo oprane možgane že od rojstva.