Slovenija
21 ogledov

Vozniku avtobusa ukradel blagajno

slovenija06.11.08, umor v kamniku, kriminalisti, policija, kamnik, foto: nik rov Nik Rovan
28-letni potnik je ob izstopu z avtobusa vozniku ukradel blagajno z denarjem.

28-letni osumljenec, doma s Ptuja, je v Kungoti pri Ptuju izpeljal drzno tatvino. Kot edini potnik je na avtobusnem postajališču v Kidričevem vstopil na avtobus redne linije in z njim potoval do avtobusnega postajališča v Kungoti pri Ptuju. Tam je pri izstopu z avtobusa v neposredni bližini vozniku ukradel blagajno z denarjem. Voznik mu je krajo poskušal preprečiti tako, da ga je prijel za oblačila, vendar se mu je osumljenec iztrgal iz prijema ter zbežal z blagajno in denarjem. Med begom je nekaj evrskih kovancev izgubil.

Policisti so takoj blokirali območje, kjer je bil osumljenec, in ga s službenimi psi policije začeli iskati. Nekoliko pozneje so ga policisti Policijske postaje Ptuj izsledili in prijeli na Kajuhovi ulici v Kidričevem ter ga pridržali. 

Čeprav gre za človeka, ki ni redno zaposlen, nima stalnega prebivališča in sredstev za preživljanje ter je izvedel že več podobnih kaznivih dejanj, je pristojni državni tožilec odločil, naj se ga ne privede na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ampak naj policisti zoper njega podajo kazensko ovadbo v rednem postopku. Zato je bil osumljenec izpuščen na prostost. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.