Slovenija
818 ogledov

Vreme: Do kdaj bomo še imeli dež

vreme dež deževje naliv padavine Profimedia
Danes bo v glavnem deževalo.

Danes  bo oblačno in predvsem v zahodnih krajih deževno, ob morju bo lahko tudi zagrmelo, napovedujo na Agenciji za okolje RS (Arso). Manj padavin bo na vzhodu države, so zapisali.  V Vipavski dolini in na Krasu bo pihala šibka burja, ob morju pa jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 14, na Primorskem od 18 do 22 °C.

Kako se gibljejo padavine, lahko spremljate na radarski sliki padavin.

Ponoči bodo padavine oslabele

dež | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Po napovedih Arsa bodo ponoči padavine oslabele in postopno ponehale. Jutri bo pretežno oblačno, le na severovzhodu se bo popoldne delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 9 do 12, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 12 do 15, na Primorskem okoli 19 °C.

V nedeljo se bo razjasnilo, zjutraj bo po nižinah v notranjosti marsikje megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo oslabela in popoldne ponehala. 

V ponedeljek bo pretežno jasno. Jutro bo sveže in po nižinah megleno.

Napoved za prihodnji teden

V ponedeljek in torek bo precej jasno z jutranjo meglo po nižinah, čez dan bo kar nekaj koprenaste oblačnosti.

 V sredo bo lahko ponekod prehodno nekaj dežja, nato bo spet suho do petka.

V petek in soboto je večja verjetnost za padavine. Jutranje temperature bodo večinoma od 5 do 10, dnevne okoli 15 ali malo čez, na Primorskem okoli 20 °C. Proti koncu tedna se bo nekoliko ohladilo.

"Naši kraji bodo večino časa v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v torek popoldne prehodno nekoliko oslabelo. Takrat se bo čez srednjo Evropo pomikala hladna fronta, ki bo na vreme pri nas vplivala le s svojim obrobjem. Za njo se bo anticiklon spet okrepil. Ob koncu tedna pa bo nad zahodnim Sredozemljem plitvo ciklonsko območje, ki bo lahko vplivalo tudi na vreme pri nas. Izrazitejše zamenjave zračne mase ne bo," so zapisali na Arsu. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.