Slovenija
27218 ogledov

Napoved: Takšno vreme nas čaka do sredine naslednjega tedna

dež
1/3
Profimedia
Danes bo spremenljivo oblačno. Predvsem v vzhodnih krajih bodo manjše krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do 20 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bodo predvsem v zahodni in severni Sloveniji krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju 12, najvišje dnevne od 12 do 17, na Goriškem in ob morju do 20 °C.

V četrtek bo oblačno. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bodo krajevne padavine, ki bodo popoldne postopno ponehale.

Tudi v petek bo še nestanovitno s popoldanskimi plohami.

Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka, ciklon s središčem nad južnim Balkanom se počasi polni. Od severovzhoda doteka k nam razmeroma hladen in vlažen zrak.

dež | Avtor: Profimedia Profimedia

Naši kraji bodo v soboto in nedeljo še pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki pa bo postopno slabelo. K nam bo dotekal nekoliko toplejši zrak. Predvidoma v noči na ponedeljek nas bo dosegla vremenska fronta. V prihodnjem tednu bo od severozahoda proti Alpam spet dotekal razmeroma hladen in občasno bolj vlažen zrak.

V soboto in nedeljo bo povečini sončno in prehodno nekoliko topleje. V noči na ponedeljek kaže na nekaj dežja, nato pa bo vreme v prihodnjem tednu spet nestanovitno z možnostjo krajevnih ploh. Jutranje temperature bodo okoli 5 in, popoldanske pa med 15 in 20 °C.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.