Slovenija
16169 ogledov

Vreme: Najprej vročina, na vidiku že hladna fronta z močnejšimi nevihtami

Vročina, kopalke, plaža Profimedia
V nedeljo se bodo temperature povzpele do 33°C, na jugovzhodu celo do 35°C. V popoldnevu pa lahko pričakujemo razvoj močnejših neviht.

Zbudili smo se v jasno in sveže jutro, čez dan je seveda topleje, najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 31 stopinj Celzija. 

Tudi jutri bo precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 28 do 32 °C, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). V soboto in nedeljo bo sončno in vroče. V nedeljo popoldne in zvečer bodo v severni Sloveniji nastale nevihte. Pihal bo jugozahodnik.

"Trenutno se med Islandijo in Britanskim otočjem nahaja plitvo ciklonsko območje, ki bo v prihodnjih dneh potovalo vzhodneje. Z območjem nižjega zračnega pritiska je prav tako povezana vremenska fronta, ki bo v prihodnjih dneh (predvidoma v nedeljo) prešla tudi Alpe in Slovenijo," pravijo pri Neurje.si.

Ker bomo v prihodnjih dneh znova pod vplivom vročega afriškega zraka in jugozahodnih vetrov lahko ob prehodu fronte pričakujemo zelo labilno in nestabilno ozračje, dodajajo. "V nedeljo se bodo temperature povzpele do 33°C, na jugovzhodu celo do 35°C. V popoldnevu pa lahko pričakujemo razvoj močnejših neviht."

Napoved od 29. julija do 3. avgusta

V noči na ponedeljek nas bo prešla hladna vremenska fronta. Nato bodo naši kraji do sobote povečini pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka. Nova vremenska motnja nas bo lahko prešla v četrtek.

V ponedeljek bo prehodno nekaj več oblačnosti, predvsem na severu bo še lahko nastala kakšna ploha. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Temperature bodo okoli 30 °C. V nadaljevanju prihodnjega tedna kaže na večinoma suho in sončno vreme. Temperature bodo od 30 do 35 °C. Verjetnost za krajevne padavine se bo nekoliko povečala od četrtka naprej, za nekaj stopinj se bo ohladilo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.