Slovenija
4649 ogledov

Nevihte s seboj prinesle tudi točo

naliv neurje dež
Severozahod države so popoldne zajele nevihte.

Nevihte, ki so se oblikovale na območju italijanskih in avstrijskih Alp, so se popoldne pomaknile nad naše kraje. V delu Gorenjske je nastala močnejša nevihta. 

Portal Neurje.si poroča o silovitem nalivu in toči v Kranjski Gori. Nevihta z močnejšimi sunki vetra in nalivi je zajela tudi Jesenice. Tam je lokalno padala tudi toča. 

Nevihta se je nato pomaknila naprej in zadela občino Lesce. 

Popoldne so tako gasilci PGD Kranjska Gora pomagali delavcem komunalnega podjetja Kranjska Gora pri odstranjevanju smreke, ki se je podrla v bližini hotela Ramada v Kranjski Gori. 

Gasilci PGD Zasip so izčrpali vodo iz garaže in kleti stanovanjske hiše na Ledini in iz kletnega stanovanja v Sebenjah v Zasipu. 

Nevihte tudi jutri

V sredo bo sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Več oblačnosti bo na severozahodu države, kjer bo popoldne ali zvečer možna kakšna ploha ali nevihta. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, v petek pa večinoma sončno. 

Od sobote do torka bo sončno in vroče. Najbolj vroče bo predvidoma v ponedeljek in torek, ko bodo po nižinah najvišje dnevne temperature okoli 35 stopinj. V sredo bo prehodno več spremenljive oblačnosti in nekaj neviht, za četrtek pa znova kaže na dokaj sončno vreme z najvišjimi temperaturami pod 30 stopinjami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.