Slovenija
8695 ogledov

Vreme: Opozorilo za Primorsko!

Neurje dež veter dež z vetrom povodenj deževje vreme nevihta Profimedia
Ponedeljek bo oblačen, krajevno lahko nastanejo plohe. Opozorilo pa je izdano za Primorsko.

V ponedeljek bo sprva pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe, ki bodo verjetnejše v jugovzhodni Sloveniji. Čez dan bo na Primorskem precej jasno, tudi drugod se bo popoldne delno razjasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem dopoldne zmerna do močna burja, ki bo popoldne nekoliko oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe, popoldne tudi nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 22 do 28 stopinj Celzija.

Arso je izdal tudi opozorilo za Primorsko, kjer lahko danes dopoldne najmočnejši sunki burje dosežejo hitrost okoli 100 kilometrov na uro.

V sredo bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Burja bo ponehala. V četrtek bo več sonca, a popoldne bo še možna kakšna ploha ali nevihta.

Dež in veter | Avtor: Profimedia Nebo se bo pooblačilo. Profimedia

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem se zadržuje višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka. Od severovzhoda doteka v spodnjih plasteh ozračja k nam nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo več sonca ob severnem Jadranu, kjer bo pihala zmerna do močna burja, ki bo v drugem delu dneva počasi slabela. Drugod se bo oblačnost spreminjala, predvsem na severu Hrvaške bo zjutraj in dopoldne še nekaj dežja. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Burja ob severnem Jadranu bo oslabela.

Biovreme: Danes vreme večini ljudi ne bo povzročalo večjih težav. Vremenska obremenitev se bo nekoliko povečala v torek.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.