Slovenija
3416 ogledov

Vreme: Ponoči ponekod precej burno, to nas čaka prihodnji teden

Vetrolom veter neurje podrta drevesa
Danes še plohe, lahko tudi zagrmi. Takšna je napoved za prihodnje dni.

Po včerajšnjem burnem dnevu, se je danes vreme vendarle umirilo. Sicer so nevihte sinoči največ težav povzročale v Celju in okolici. Center za obveščanje poroča o vetrolomih v času med 23. in 1. uro zjutraj in sicer v Žalcu, Celju, Preboldu, Štorah in Laškem. Prav tako so morali gasilci zarad meteornih vod posredovati v Celju in Trbovljah. V Hrastniku je prišlo do izpada električne energije. 

Agencija za okolje RS ( Arso) za danes sprva napoveduje spremenljivo do pretežno oblačno vreme, ponekod bo rahlo deževalo. Popoldne se bo delno razjasnilo. Še bodo nastale posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. Ponekod bo pihal šibak severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 °C.

Jutri bo zjutraj ponekod po nižinah megleno, ali pa se bo zadrževala nizka oblačnost. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastalo bo nekaj ploh in neviht. Prehodno bo zapihal severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem do 31 °C.

V četrtek bo sončno. V gorskem svetu lahko nastane kakšna ploha. V petek bo pretežno jasno.

OBETI – OD 5 DO 10 DNI

Od 23. do 28. avgusta 2024

Od petka do nedelje bo v višinah k nam dotekal nekoliko toplejši in razmeroma suh zrak. V začetku novega tedna bo možen vpliv vremenske motnje iznad Atlantika, v sredo pa bo ozračje spet bolj stabilno.

Od petka do nedelje bo prevladovalo sončno in postopno spet nekoliko bolj vroče vreme z dnevnimi temperaturami malo nad 30 °C. V začetku novega tedna kaže na novo manjšo osvežitev, v ponedeljek in torek bodo tudi krajevne plohe in nevihte verjetnejše.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.