Slovenija
151567 ogledov

Vreme se bo hitro poslabšalo: Tu bo najprej začelo močno deževati

dež znak I Feel Slovenia
Na vidiku je velika sprememba vremena. Drugi del šolskih počitnic bo popolno nasprotje prvemu.

Na spletnih straneh Agencije RS za okolje so zapisali, da bo torkovemu sončnemu in vročemu dnevu sledilo poslabšanje. Danes bo sprva še nekaj jasnine, čez dan bo oblačnost naraščala. Popoldne se bodo krajevne plohe začele pojavljati v zahodnih in južnih krajih, zvečer pa tudi drugod. Možne bodo posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Jutranje temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem do 14, najvišje dnevne od 18 do 23 stopinj Celzija.

Na spletni strani neurje.si pa pišejo, da lahko danes pričakujemo destabilizacijo vremena, saj se bo nad severnim Sredozemljem razvilo novo ciklonsko območje. Padavine se bodo proti večeru sprva pojavljale na zahodu in jugu države ter se nato postopno širile proti ostalim delom države. Tudi v četrtek in v petek bo oblačno s pogostimi padavinami, vmes tudi nevihtami, saj bo ciklon potoval vzhodneje in bomo še naprej v tem pasu proženja padavin.

Bled dež Blejsko jezero | Avtor: bled.si bled.si

Danes se bo postopno pooblačilo tudi v sosednih pokrajinah. Popoldne se bodo krajevne plohe začele pojavljati v Alpah in v Gorskem Kotarju, zvečer pa tudi drugod.

Sprememba vremena bo imela velik vpliv tudi na počutje ljudi. Danes se bo vremenska obremenitev postopno povečala. Popoldne bo obremenitev zmerna in se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:23 30.april 2024.

    Neurje naj se raje preimenuje v neumje! Same nebulozne vsebine.

  • Avatar NickMason
    NickMason 16:52 30.april 2024.

    https://www.rainviewer.com/weather-radar-map-live.html