Slovenija
78873 ogledov

Vreme: Takšen september nas čaka

sonce oblaki Facebook
V petek se začne meteorološka jesen. Takšno vreme nas čaka.

"To poletje je bilo marsikje najbolj namočeno od začetka meritev. Ljubljana se bliža 700 mm. V petek se začne meteorološka jesen. Nekako pa se zdi, da bi lahko bila jesen bolj suha, v letih, ko smo imeli precej mokro poletje, je vedno sledila suha jesen," je zapisal Gregor Skok na ciklon.si.

Čeprav so vremenske napovedi kar zanesljive za pet, dni, različni modeli kažejo na povsem običajen september brez kakšnih vremenskih ekstremov. "Visok zračni tlak bo pretežno prisoten v višjih geografskih širinah, v zmernih geografskih širinah oz. proti Sredozemlju pa bodo anomalije postopno bolj negativne," je zapisal Skok.

V petek bo ozračje spet bolj nestabilno, nastalo bo nekaj manjših krajevnih padavin, za vikend pa naj bi bilo sončno in toplo vreme s temperaturami med 23 in 28 stopinj Celzija, na Goriškem blizu 30 stopinj Celzija, sploh v nedeljo. Na severu v nedeljo popoldne niso izključene krajevne padavine. Na začetku naslednjega tedna so prehodno možne manjše krajevne padavine, zlasti v vzhodni polovici države, v sredo in četrtek bi lahko bilo spet bolj poletno, v drugi polovici prihodnjega tedna pa so spet možne padavine in ohladitev, napovedujejo na ciklon.si.

"V noči na petek in v petek zjutraj bodo predvsem na Primorskem možne posamezne plohe in kakšna nevihta. Čez dan bo delno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. V soboto bo sončno, postopno bo topleje. Od nedelje do prihodnjega petka bo prevladovalo suho in sončno vreme, le v četrtek bo ob popoldnevu kakšna krajevna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah od 25 do 30 stopinj Celzija," pa napovedujejo vremenoslovci Agencije za okolje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:45 30.avgust 2023.

    Da vidimo, če tej vremenarji ne dobivajo previsoke plače.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:08 30.avgust 2023.

    A spet v Katre gledajo in slogajo iz kavne usedline?