Slovenija
4473 ogledov

Vreme: To nas čaka v naslednjem tednu

mestni utrip Saša Despot
Najprej nekaj nestabilnega vremena, nato pa bo spet sončno in suho.

Padavinsko območje je bilo sredi sobotnega dopoldneva nad Primorsko in Notranjsko, nato so se padavine počasi pomikale proti osrednji Sloveniji.

Kot napovedujejo na Agenciji RS za okolje, se bo ponoči zjasnilo, proti jutri bo ponekod po kotlinah nastala megla. V nedeljo bo sončno in spet topleje. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, v Zgornjesavski dolini okoli 12 °C.

Čeprav bo pretežno jasno, pa bo popoldne na severozahodu lahko nastala kakšna nevihta. Vremenoslovci napovedujejo, da bodo najvišje dnevne temperature od 26 do 30, na Primorskem do 33 °C.

Napoved za 21. 7. 2024 | Avtor: Arso Arso
Ponoči se bodo v krajih vzhodno od nas še pojavljale padavine, drugod se bo delno zjasnilo. Ob Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja. Proti večeru bo nekaj neviht nastalo tudi v Furlaniji-Julijski krajini.

Kaj sledi?

"V ponedeljek in torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Tudi v noči na sredo in v sredo bo oblačno s krajevnimi padavinami, v sredo popoldne se bo delno zjasnilo," pišejo meteorologi v napovedi.

V sredo se bo našim krajem namreč približala višinska dolina, ki se bo nato v naslednjih dneh odcepila v jedro hladnega zraka nad vzhodni Balkan. "Nad našimi kraji se bo postopno okrepilo območje visokega zračnega tlaka. S severnimi vetrovi v višinah bo k nam dotekal bolj suh zrak."

V drugi polovici tedna bo vreme precej bolj stabilno, kakšne hude vročine pa na srečo ne bo - dnevne temperature bodo, razen na Primorskem, večinoma večinoma pod 30 °C. A že proti koncu tedna bo spet bolj vroče, še dodajajo na Arso.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.