Slovenija
8698 ogledov

V teh krajih bo v prihodnjih dneh najbolj vroče, na vidiku tudi nevihte

vročina vročinski val voda osvežitev vreme Profimedia
Vročina ne popušča. Vse do nedelje lahko pričakujemo, da bodo najvišje dnevne temperature okoli 36 °C. Na vidiku so tudi nevihte.

Suha zračna masa vztraja nad Slovenijo. Več oblačnosti je nad Alpami in severno od nas, kjer je hladna fronta, pravijo na agenciji za okolje. Zaradi suhe zračne mase so se ponoči marsikje temperature spustile pod 20 °C, a se je čez dan že dodobra segrelo. 

"Jutri bo vremenska fronta potovala proti severovzhodni Evropi, nad zahodno in srednjo Evropo se bo širil vpliv anticiklona. To pomeni, da bo pri tleh nad našimi kraji zapihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Ta bo notranjosti Slovenije prinesel bolj vlažno in za kakšno stopinjo manj vročo zračno maso. Zrak se bo preko alpsko-dinarske pregrade spuščal ter obenem sušil in segreval, zato bo še vedno zelo vroče na Primorskem," o tem, kaj lahko pričakujemo, pravijo na agenciji za okolje. "Najvišje temperature bodo vse do nedelje okoli 36 °C. V krajih s šibko burjo bodo zelo topla tudi jutra, temperature bodo blizu 25 °C. V notranjosti Slovenije bodo najvišje temperature okoli 33 °C, kakšno stopinjo manj bo v severovzhodni Sloveniji. Spet bo bolj soparno, a tako vlažnega ozračja, kot je bilo pretekli teden vseeno ne pričakujemo."

V tem delu države niso izključene nevihte

"Dežja v tem tednu bo bolj malo. Plohe in nevihte bodo jutri popoldne možne predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji. Tudi v nadaljevanju tedna bodo popoldanske krajevne padavine verjetnejše predvsem nad hribovitimi kraji. V večjem delu Slovenje bo suho," pojasnjujejo na agenciji.

Trenutno vse kaže na to, da lahko v prihodnjem tednu pričakujemo, da bo vročina za kakšen dan ali dva popustila. Verjetnost za padavine se bo povečala v sredini prihodnjega tedna. Kaj lahko takrat pričakujemo, bo znano v prihodnjih dneh. Za zdaj je še nemogoče napovedati, ali bo vremenska motnja, ki bi lahko prinesla ohladitev za nekaj stopnij, naše kraje prešla že v ponedeljek ali šele v srediti tedna. Do srede prihodnji teden tako lahko še vedno pričakujemo, da bodo jutranje temperature po nižinah okoli 20 °C, dnevne pa nekje med 30 in 35 °C. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.