Slovenija
5761 ogledov

Napovedi so se uresničile: Ponoči močni nalivi, oranžno opozorilo še velja

kolesar v dežju dež naliv padavine vreme Profimedia
Za zahodno, južno in osrednjo Slovenijo danes dopoldne še velja oranžno opozorilo zaradi možnosti neviht z močnimi nalivi.

"Do jutra je največ dežja padlo na Otlici (87,2 mm), na Letališču Portorož (79), v Idriji (74,9) ter v Dolenjah pri Ajdovščini (71,3 mm)," so sporočili z agencije za okolje. Za zahodno, južno in osrednjo Slovenijo danes dopoldne še velja oranžno opozorilo zaradi možnosti neviht z močnimi nalivi.

Krajevne padavine bodo do večera od severozahoda ponehale. Jugozahodni veter se bo popoldne obrnil na sever, zvečer na Primorskem pa v burjo. "Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24 °C, ob morju do 26 °C. Popoldne se bo ohladilo," napovedujejo vremenoslovci.

Ponoči se bo razjasnilo. Po nižinah v notranjosti lahko v torek zjutraj pričakujemo meglo ali nizko oblačnost. Čez dan bo večinoma sončno, le po nižinah notranjosti bo dopoldne ponekod še nizka oblačnost. Popoldne v hribovitih krajih na zahodu države ni izključen nastanek ploh. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14 °C, ob morju okoli 16 °C, čez dan pa se bodo gibale od 21 do 25 °C, na Primorskem do 27 °C.

Že v sredo ponekod nove padavine

Sreda bo sprva sončna, nato pa bo popoldne začela naraščati oblačnost. Na zahodu države se bodo že začele pojavljati krajevne padavine. V četrtek bo oblačno in deževno, pojavljale se bodo nevihte. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Na agenciji za okolje pravijo, da se bo občutno ohladilo.

"Od četrtka do sobote kaže na oblačno in deževno vreme. Sprva bodo tudi nevihte. V četrtek bo težišče obilnejših padavin v zahodni polovici Slovenije. V petek pa bo verjetno več dežja na vzhodu in severu države. Na Primorskem bo zapihala burja, drugod severnik. Izraziteje se bo ohladilo. Meja sneženja se lahko spusti pod nadmorsko višino 1500 m. V nadaljevanju se bo verjetnost za padavine zmanjšala, več sončnega vremena bo verjetno v zahodni Sloveniji. Topleje bo. Jutranje temperature bodo okoli 10, najvišje dnevne okoli 20 °C," o vremenu med 12. in 17. septembrom pravijo na agenciji za okolje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 07:59 09.september 2024.

    Spet pretiravate, močnih nalivov ni bilo nikjer....Včasih je deževalo cel teden pa ni nihče jamral...