Slovenija
13217 ogledov

Praktično vsak dan nevihte, napovedali, kakšno bo vreme naslednji teden

Nevihta, oblaki, neurje Profimedia
Danes bo precej jasno, popoldne bodo v zahodni in južni Sloveniji možne posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 34 °C.

Jutri bo večinoma sončno. Dopoldne bo oblačnost začela naraščati, sredi dneva se bodo v zahodnih krajih začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo popoldne širile proti osrednji Sloveniji. Ob morju bo zapihal jugo.

Popoldne bodo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji posamezne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 19, najvišje dnevne od 26 do 33 °C.

V noči na petek bodo padavine z nevihtami prehodno zajele večji del Slovenije.

V petek bo pretežno oblačno, krajevne padavine bodo oslabele in ponehale. Popoldne se bo jasnilo.

Vročinske nevihte so možne praktično vsak dan. Danes se bodo pojavljale predvsem na jugu države, podobno pa bo tudi jutri, ko se bodo preko južnih vetrov pomikale proti notranjosti države. Seveda bo govora o kratkotrajnih nevihtah, zato večjih posebnosti ne bo. Možni so kratkotrajni nalivi.

"Nekaj več nestabilnega vremen bo v četrtek, ko se bo višinski ciklon preko zahodnega Sredozemlja pomaknil proti jugovzhodu oz. vzhodu. Takrat bomo v coni jugozahodnih vetrov, ki bodo preko morja k nam prinašali še več vlage. Za vikend se vreme kaj bistveno ne bo spremenilo, saj bo omenjeno ciklonsko območje vztrajalo kar nekaj dni in k nam nato preko zahodnih oziroma severozahodnih vetrov prinašalo hladnejši in vlažen zrak. Razporeditev padavin je še nekoliko vprašljiva, saj je nepredvidljivost tovrstnih dogodkov precejšnja. Modeli s skupno višino padavin se iz dneva v dan razlikujejo; Recimo trenutno se nekoliko več padavin nakazuje za Furlanijo in zahodni del Slovenije, lahko se pa še vse spremeni. Bo pa v obdobju enega tedna kar lepo 'namočilo' Slovenijo, kar je več kot dobrodošlo," pišejo vremenoslovci portala Neurje.

Naslednji teden mešanica vsega

Od petka do nedelje bo nad delom srednje in zahodne Evrope predvidoma plitvo ciklonsko območje, od ponedeljka do srede pa šibko območje visokega zračnega tlaka. Napoved je še nekoliko negotova.

Od petka do srede bo verjetnost za padavine nekoliko povečana, tudi oblačnosti bo več. Temperature bodo povečini od 24 do 28 °C.

Komentarjev 4
  • Avatar MS
    MS 11:54 03.september 2024.

    Nelaži, nikar ne laži! Nato posipa aluminijev prah le zato da bi ploščato zemljo preoblikoval v kroglo in ne zato da bi škodoval našem zdravju!

  • Nelaži 10:18 03.september 2024.

    pri nas v Sloveniji se septembra začenja NATO vojašla vaja Preskok sledi NATO vaja Zvezda Triglava, NATO vaje bodo sledile vse do konca leta 2024. V oblake bodo NATO letala nasula ogromno aluminijevega prahu, ki je potreben za elektronsko vojskovanje ...prikaži več kar že lahko vidiš, če pogledaš v nebo. Uničevanje našega zdravja nikogar ne zanima ob-lastni hlapci pa morajo biti tiho.

  • bobubob 10:00 03.september 2024.

    Kdo je dal gnidam dovoljenje, da nam 'ustvarjajo' tako 'vreme' (in tako 'zdravje', da nedavno svinjarjenje prejšnje vlade ne bo prehitro pozabljeno)? Naše vlade, pretekle in sedanja. Kdo daje dovoljenje vladam, da podpisujejo karkoli se že od njih zahteva, pa ...prikaži veča čeprav v škodo plebsa? Ja, taisti plebs. Kar si torej izvolimo, to dobimo nazaj. Večkrat celo z obrestmi.