Slovenija
36 ogledov

Vremenoslovci: "Ni izključena kakšna snežinka"

sneg Anže Petkovšek
Slovenija se je prebudila v hladno božično jutro; temperature so bile povsod pod lediščem. Hladna jutra tudi v prihodnjem tednu. Večjih snežnih padavin vremenoslovci ne napovedujejo, a kljub temu sneg v napovedi omenjajo. Večja verjetnost padavin naj bi bila v torek, 3. januarja ...

Božični dan bo zmerno do pretežno oblačen, popoldne se bo predvsem v zahodnih krajih delno zjasnilo. Dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do okoli 13 stopinj Celzija.

"Jutri bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, ki se lahko ponekod zadrži večino dneva. V višjih legah bo zelo toplo, predvsem tam bo ponekod pihal zahodnik," napovedujejo na Arsu. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 4 do 10, na Primorskem ter v višjih legah do okoli 13 stopinj Celzija.

"V torek bo precej jasno, le v osrednji in jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in dopoldne prehodno bolj oblačno, ni izključena tudi kakšna snežinka," napovedujejo na Arsu. V sredo bo pretežno jasno, le v vzhodni Sloveniji občasno zmerno do pretežno oblačno.

Bo sneg 3. januarja?

V 5- do 10-dnevni napovedi na spletni strani Arsa piše, da bo v četrtek bo v notranjosti Slovenije prehodno več oblačnosti, nato bo do vključno nedelje pretežno jasno, megle ali nizke oblačnosti bo manj kot v dneh pred tem.

"Od petka do nedelje bo v višjih legah spet topleje. Za ponedeljek pa ob jugozahodnem vetru kaže na pooblačitve, verjetnost za padavine se bo predvsem v torek nekoliko povečala," napoved sklenejo na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.